UNA CITA HISTÒRICA

Gran afluència en les primeres tres hores de votació a Escòcia

Un 97% de les persones amb dret al vot s'han incrit per votar

Una parella es besa en una cua electoral.

Una parella es besa en una cua electoral. / PAUL HACKETT (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
MARTA LÓPEZ / EDIMBURG

Les tres primeres hores de votació a Escòcia estan registrant una important afluència d'electors. De moment, la participació està sent superior a la que hi va haver en aquest mateix període de temps en anteriors cites electorals, cosa que confirma l'alta participació que es preveia.

De fet, segons fonts oficials, un 97% de les persones amb dret al vot s'han registrat per poder dipositar la seva papereta i decidir així si volen o no que Escòcia segueixi formant part del Regne Unit.

Amb total normalitat, els col·legis electorals han obert les portes aquest matí a Escòcia. L'obertura s'ha produït a les 7 del matí hora local (8 del matí hora espanyola). A les urnes hi concorren gairebé 4,3 milions d'escocesos més grans de 16 anys, que hauran de decidir si volen que Escòcia sigui un país independent del Regne Unit.

Notícies relacionades

Els col·legis electorals estaran oberts fins a les 10 de la nit i els resultats oficials, en principi, no es coneixeran aproximadament fins a les 7.30 del matí a Espanya. El recompte es farà de forma separada en cada un dels 32 departaments, que es traslladarà al Royal Highland Centre at Ingliston, on es verificarà.

Tot és possible

La campanya ha estat molt disputada i, tot i que els sondejos apunten a una lleugera victòria del 'no' a la independència, no es descarta cap possibilitat, ja que hi ha 150.000 votants indecisos que poden decantar la balança cap al 'sí'.

Temes:

Escòcia