publicat per l''Evening Standard'

L'últim sondeig d'aquesta setmana atorga avantatge al 'no' a la independència d'Escòcia

L'enquesta, feta fins ahir, dóna un avantatge de sis punts als contraris a la secessió

Partidaris i contraris a la independència a Escòcia a George Square, Glasgow.

Partidaris i contraris a la independència a Escòcia a George Square, Glasgow. / LEON NEAL/AFP

1
Es llegeix en minuts

Una enquesta sobre intenció de vot per al vespertí londinenc 'Evening Standard' atorga aquest dijous al 'no' a la independència d'Escòcia un avantatge de sis punts davant el 'sí', amb un 53% de contraris a la separació davant un 47% favorable.

El sondeig, que va fer aquest càlcul excloent els indecisos, el va dur a terme la firma Ipsos-Mori per al citat rotatiu entre dimarts i dimecres entre 991 persones.

Ipsos-Mori calcula en el 4% la quantitat de residents a Escòcia que encara no saben com votaran en el referèndum que se celebra aquest dijous a Escòcia, on prop de 4,3 milions de votants estan cridats a les urnes per decidir el futur de la regió.

PREMSA QUE APOSTA PEL 'NO'

Notícies relacionades

Una altra enquesta feta per la firma YouGov per als diaris 'The Sun' i 'The Times' va atorgar al 'no' a la independència d'Escòcia un avantatge de quatre punts, amb un 52% dels vots contraris a l'escissió davant el 48% favorable. L'estudi va ser efectuat entre aquest dilluns i dimecres, vigília del referèndum, entre 3.237 persones.

SONDEJOS DUBTOSOS

Els col·legis electorals a Escòcia van obrir a les 06.00 hores GMT per votar en l'històric plebiscit sobre la independència d'aquesta regió, en què tots dos bàndols parteixen molt igualats. Gairebé 4,3 milions de residents a Escòcia de més de 16 anys hauran de decidir a les urnes si creuen que Escòcia hauria de ser un país independent del Regne Unit. La participació en la jornada serà massiva, cosa que pot invalidar parcialment la majoria d'estudis o enquestes d'intenció de vot. 

Temes:

Escòcia