ÚLTIM DIA DE CAMPANYA

Els últims sondejos donen un lleuger avantatge al 'no' a Escòcia

Les enquestes posen en relleu que hi ha un 15% d'indecisos que determinaran el resultat

1
Es llegeix en minuts
MARTA LÓPEZ / EDIMBURG

Escòcia viu avui l'últim dia de la seva campanya electoral abans del referèndum en un clima d'absoluta incertesa. Els últims sondejos donen un lleuger avantatge al 'no' però constaten un gran nombre d'indecisos, que fan impredictible qualsevol resultat en un dia en què s'espera a més una afluència rècord a les urnes.

Les tres últimes enquestes col·loquen el 'no' al capdavant amb uns quatre punts d'avantatge, es tinguin o no en compte els indecisos: al voltant d'un 15% dels electors. Són unes 600.000 persones de 4,3 milions de votants les que encara no tenen decidit el seu vot, a menys de 24 hores que obrin els col·legis electorals.

Notícies relacionades

A totes elles es dirigeixen avui les dues campanyes a Escòcia, que cremen els seus últims cartutxos, després de diversos mesos als carrers. En una carta dirigida als votants i divulgada pels mitjans britànics, Alex Salmond ha demanat que els escocesos vagin a votar. "Ara quedem nosaltres, la gent que viu i treballa aquí. Els únics que votaran. La gent que importa, la gent que per unes valuoses hores durant el dia de la votació tindrà la sobirania, el poder, l'autoritat a les seves mans", ha escrit.

Fugida de Miliband

Els dirigents laboristes Gordon Brown i Alistair Darling faran un últim esforç a Glasgow, una ciutat clau per la seva dimensió i per ser històricament un bastió laborista, per demanar als escocesos que votin contra la independència. Dimarts, el líder laborista Ed Miliband va haver de suspendre una passejada per un centre comercial d'Edimburg davant el tumult que va generar la seva visita entre els simpatitzants del 'sí' i del 'no'. Escòcia viu hores decisives i incertes i els nervis van en augment.

Temes:

Escòcia