58 MORTS I 244 DESAPAREGUTS

La tragèdia del vaixell enfonsat de Corea del Sud ja té el seu heroi

El professor Ban Yoon-chul va ajudar desenes d'estudiants a salvar-se abans de morir engolits per l'aigua

Un professor, heroi del naufragi del vaixell de Corea del Sud / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Si el capità és el dolent de l'enfonsament del 'Sewol', amb 475 passatgers a bord --la majoria estudiants de batxillerat en viatge d'estudis--, l'heroi és Nam Yoon-chul; un professor de 35 anys que, segons han relatat els superviventes del naufragi de Corea del Sud, va estar ajudant desenes d'alumnes a salvar-se abans de morir engolits per l'aigua. El país, indignat per com les autoritats han gestionat el rescat, plora en canvi Nam.

Nam Yoon-chul viatjava a bord del 'Sewol' amb els seus alumnes de la classe 6 de segon grau de batxillerat de l'escola Danwon. El seu cos és un dels que els equips de rescat han recuperat.

Segons han relatat ara supervivents de la tragèdia a mitjans sud-coreans, el professor es va quedar al vaixell fins al final, ajudant els alumnes a escapar. "Ja estava a punt de sortir del vaixell després d'ajudar-nos a nosaltres, però se'l va empassar l'aigua", ha explicat Kim, supervivent i un dels alumnes de Nam.

Han, un altre alumne de Nam, ha relatat que el professor va estar fent tot el possible per salvar els seus alumnes fins i tot quan ja estava pràcticament submergit sota l'aigua. Aquest estudiant va aconseguir escapar quan l'aigua l'havia ja cobert del tot. Ja no va tornar a veure el seu professor.

Un professor estimat pels seus alumnes

'Estima els estudiants' havia estat el lema vital de Nam, un professor amable i volgut pels seus alumnes. Una cosa que sens dubte ajudarà la seva mare a suportar la seva pèrdua. "Pel que tinc entès, Yoon-chul es va ofegar mentre intentava posar armilles salvavides als nois" ha dit entre llàgrimes la mare del mestre.

Nam no ha estat l'únic passatger del 'Sewol' que va donar mostres de generositat i humanitat. També va actuar així Jang Cha-woong, un estudiant de batxillerat que va cedir la seva armilla salvavides a un amic. No sols això, es va quedar al vaixell per ajudar els seus companys a salvar-se. Jang també està entre els morts en l'enfonsament.

Notícies relacionades

Anomenat afectuosament 'Woongie' pels seus amics, Jang era practicant de kendo (un art marcial) i somiava anar a la universitat a estudiar Educació Física. Els seus desolats companys l'han recordat com un bon estudiant, sincer i amable.