Diversos morts en un atac contra un lloc de control a l'est d'Ucraïna

L'assalt trenca la treva declarada pels rebels i les forces de seguretat en ocasió de la {Pascua} ortodoxa

Els separatistes reclamen a Rússia que enviï tropes o que {les} doni armes per fer {frente al} Exèrcit ucraïnès

Un tiroteig a Slaviansk trenca la treva de Pasqua a Ucraïna / EFE / ROMAN PILIPEY / VÍDEO: ATLAS

2
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / Donetsk

Almenys dues persones han mort aquesta matinada en un atac contra un lloc de control prorús als afores de la ciutat insurgent de {Slaviansk}, en la regió oriental de Donetsk, epicentre de la sublevació contra Kíev, segons han informat les autoritats ucraïneses. Els mitjans russos, no obstant, eleven a cinc la xifra de {fallecidos} del tiroteig citant dades procedents de fonts insurgents. L'incident trenca la fràgil treva declarada per tots dos {bandos} amb motiu de la {Pascua}. Els separatistes han reclamat a Rússia que enviï tropes o que {les} doni armes per fer {frente al} Exèrcit ucraïnès.

"Tres veïns de {Slaviansk} van morir aquesta nit a mans d'uns desconeguts que van atacar un lloc de control al nord de la ciutat. Una altra persona que va resultar ferida de gravetat ha estat hospitalitzada", ha informat aquest diumenge el canal de televisió rus {Vesti}.

Dos assaltants haurien mort, a més, durant l'atac perpetrat per un grup armat que ha arribat a la zona en diversos cotxes "{desde los que} van començar a disparar". "Al lloc han arribat {con suma} rapidesa els milicians d'autodefensa i al respondre al foc enemic han matat a dos dels atacants", ha afegit el canal.

Segons la font, les forces d'autodefensa han aconseguit apoderar-se dels dos cotxes, en {cuyo} interior van trobar simbologia del grup ultranacionalista Sector de Dretes, la força de xoc en els disturbis {ocurridos} a Kíev, en el febrer passat, que van acabar amb l'enderrocament del president Víktor Ianukóvitx. Han trobat també armes i explosius que no figuren en l'arsenal de les Forces Armades ucraïneses, i altres equips per a visió nocturna de fabricació nord-americana.

{Rupturade} la treva

Els insurgents consideren que l'atac suposa la ruptura de la treva declarada pels rebels i les forces de seguretat per a la {Pascua} ortodoxa. "Record que la vigília la resistència anuncia una treva durant les festes. Ara, la treva s'ha trencat. {Valoramos} l'acció com una provocació", ha assenyalat un portaveu rebel a l'agència oficial russa {RIA}-{Nóvosti}.

El Servei de Seguretat d'Ucraïna va anunciar aquest divendres la interrupció de la fase activa de l'operació antiterrorista en Donetsk, durant les festes de la {Pascua} ortodoxa, que coincideix aquest any amb la catòlica.

Per una altra part, el ministre de l'Interior, {Arsén} {Abákov}, ha informat aquest diumenge de la detenció de tres persones que havien robat diversos fusells en la seu del Servei de Seguretat d'Ucraïna pres pels milicians prorussos en la regió oriental de {Lugansk}.

Milicians prorussos

A més, un altre activista prorús de la regió de Khàrkiv {fue} detingut per la policia i traslladat a Kíev per al seu interrogatori, segons ha informat un portaveu insurgent local.

Notícies relacionades

El Ministeri ucraïnès de Defensa ha informat per la seva part {de que} els milicians prorussos s'han compromès a tornar a l'Exèrcit quatre blindats que {arrebataron} aquesta setmana a les forces aerotransportades en la localitat de {Kramatorsk}.

UcraïnaRússiaEstats Units i la Unió Europea {alcanzaron} el dijous en Ginebra un acord Ginebraque obliga, entre altres coses, a desarmar a les milícies irregulars prorusses i a desallotjar les seus oficials. No obstant, les milícies prorusses insisteixen {en que} abans han de desarmar-se grups ultranacionalistes de l'oest, com el Sector de Dretes, i el {Maidán} (cor de les protestes a Kíev) ha de ser desmantellat.

Temes:

Ucraïna