EL MISTERI DEL VOL MH370

Austràlia localitza dos objectes més que podrien ser de l'avió de Malaysia Airlines

La Xina també ha descobert possibles restes de l'aparell desaparegut

Un nen de tres anys, familiar d’un passatger de l’avió de Malaysia Airlines, espera en un hotel de Pequín, aquest dilluns.

Un nen de tres anys, familiar d’un passatger de l’avió de Malaysia Airlines, espera en un hotel de Pequín, aquest dilluns. / JASON LEE (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts

La tripulació d'un avió xinès ha localitzat aquest dilluns diversos "objectes sospitosos" que podrien ser restes del Boeing 777 de Malaysia Airlines desaparegut el dia 8 amb 239 persones a bord, segons ha informat l'agència oficial Xinhua. L'avió xinès, un dels que participen en l'operació multinacional de recerca i rescat, ha indicat que les coordenades dels objectes són 95,1113 graus longitud est i 42,5453 latitud sud al sud de l'oceà Índic. És la primera vegada que els equips que participen en la recerca del vol MH370 veuen les possibles restes de l'avió que fins ara havien estat localitzats pels satèl·lits.

Poc després de la troballa xinesa, un avió australià ha localitzat dos nous objectes, segons ha anunciat el primer ministre, Tony Abbott. Un d'aquests objectes és circular i de color gris verdós, i el segon és rectangular i de color taronja. Els equips de recerca esperen recuperar-los les pròximes hores.

L'avió xinès, segons Xinhua, es troba en contacte amb el centre de comandament australià i el trencaglaç xinès 'Xuelong' (Drac de Neu), que es dirigeix cap a la zona i ha canviat el seu rumb per acostar-se cap on es troben els objectes sospitosos. Segons un reporter de l'agència que viatja a l'avió, la tripulació ha vist dos objectes relativament grans, i molts altres de més petits i de color blanc escampats en un radi de diversos quilòmetres.

La tripulació de l'aparell xinès ha sol·licitat al comandament central a Austràlia que enviï altres avions a l'àrea per examinar-la amb més profunditat.

Ampliada la zona de recerca

Austràlia, per la seva banda, ha ampliat la zona de recerca a l'oceà Índic de les possible restes de l'avió desaparegut després que un satèl·lit francès proporcionés noves imatges sobre objectes que poden pertànyer a l'aeronau malàisia. El viceprimer ministre australià, Warren Truss, ha explicat que les noves imatges situen les restes a uns 850 quilòmetres al nord de l'actual zona de recerca, que suposa 2.500 quilòmetres al sud-oest de la ciutat de Perth. Per això, l'operatiu de recerca liderat per Austràlia s'ha expandit a 68.000 quilòmetres quadrats.

Notícies relacionades

La recerca es porta a terme enmig de les previsions d'un empitjorament de les condicions meteorològiques a causa del cicló 'Gillian', que s'espera que passi a uns 1.000 quilòmetres de la zona d'atenció.

L'avió de Malaysia Airlines rumb a Pequín va desaparèixer del radar uns 40 minuts després d'enlairar-se de Kuala Lumpur el 8 de març amb 239 persones a bord i des d'aleshores es desconeix el seu parador. Sí que se sap que l'avió va canviar de rumb i va arribar a l'estret de Malacca, però no se'n sap res més amb certesa a partir d'aquí.

Temes:

Malàisia