VOL MH370 DE MALAYSIA AIRLINES

Austràlia creu que hi ha "esperances creixents" de trobar l'avió desaparegut

L'equip australià ha incorporat la imatge del satèl·lit xinès a la recerca a l'oceà Índic

Objectes localitzats per un satèl·lit xinès, a l’oceà Índic, que podrien pertànyer a l’avió desaparegut de Malaysian Airlines.

Objectes localitzats per un satèl·lit xinès, a l’oceà Índic, que podrien pertànyer a l’avió desaparegut de Malaysian Airlines. / STRINGER (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts

Tony Abbott, primer ministre d'Austràlia, país que coordina la recerca a l'recercaoceà Índic de l'avió malaisi desaparegut el 8 de març amb 239 ocupants, ha assegurat aquest diumenge que hi ha "esperances creixents" que sigui trobat després de la divulgació d'imatges de satèl·lits xinesos.

Al començar el quart dia de la recerca dirigida per Austràlia, Abbott ha dit a Papua Nova Guinea que "s'han donat fets significatius" en les últimes 24 hores, en al·lusió a la troballa per part de satèl·lits xinesos d'objectes, un d'ells d'uns 22 metres, a 120 quilòmetres al sud-oest del punt on es van captar els primers.

Dijous, al Parlament australià, Abbott ha anunciat la troballa de dos objectes, a uns 2.500 quilòmetres al sud de Perth, que es creu que poden estar vinculats a l'avió i que van motivar una intensa recerca multinacional dirigida per l'Autoritat Australiana de Seguretat Marítima (AMSA).

Dels radars al contacte visual

Aquest dissabte, la tripulació d'un avió ha detectat objectes petits a la zona de recerca, entre ells una tarima de fusta, que encara no s'ha confirmat si pertany al Boeing 777-200 desaparegut. Quatre avions civils i quatre de tipus militar han arribat a l'àrea de recerca, que s'ha ampliat a 59.000 quilòmetres quadrats, i han començat al voltant de les 16.00 hora de Sydney (les 6 del matí), segons ha confirmat aquest diumenge Mike Barton, un representant d'AMSA. A més, avions japonesos i xinesos han arribat a Austràlia Occidental per unir-se aquest dilluns a la missió de localització dels suposats objectes vinculats a l'aparell.

Barton ha precisat que la recerca ha canviat radicalment, perquè anteriorment es basava en els radars i ara és visual. "La Xina ens ha donat una imatge i l'hem incorporat en la recerca", ha explicat el funcionari al precisar que "l'àrea segueix canviant pel moviment de les aigües", segons ha informat el diari 'The Australian' a l'edició electrònica.

Aaron Halstead, gerent del Servei Reial de Metges de l'Aire --que treballen en missions de rescat--, ha destacat aquest diumenge a la cadena ABC que el lloc és summament remot, ja que es troba entre l'illa antàrtica Heard Perth. A més, està marcat pel fort onatge i les condicions meteorològiques que canvien sobtadament, cosa que dificulta les tasques, ha afegit.

Les pluges torrencials del continent antàrtic

Notícies relacionades

"Hi ha pluges torrencials al continent antàrtic i, encara que sembli molt llunyà, sempre estan marcant els patrons meteorològics", a les quals s'ha d'afegir "el corrent circumpolar, que va d'oest a est al voltant de l'Antàrtica, passa per sota d'Austràlia i marca el seu clima", ha subratllat Halstead.

Aquest corrent antàrtic es mou a una velocitat mitjana d'1,8 quilòmetres per hora, així que en un període de quatre dies, segons la mida de les restes i com són arrossegades per l'aigua, es podria desplaçar uns 200 quilòmetres.

Temes:

Malàisia