Egipte condemna a mort 528 partidaris del deposat president Mursi

El tribunal els considera culpables de l'assalt a edificis governamentals a la província de Mínia l'agost passat

Un membre dels Germans Musulmans gesticula durant el judici, al Caire.

Un membre dels Germans Musulmans gesticula durant el judici, al Caire. / EFE / KHALED ELFIQI

1
Es llegeix en minuts

Un total de 528 simpatitzants dels Germans Musulmans i del deposat president Mohammad Mursi han estat condemnats aquest dilluns a pena de mort Egipte per atacar comissaries i edificis governamentals, segons han informat fonts judicials. El Tribunal Penal de Mínia, al sud del Caire, ha enviat els expedients al muftí del país, Shauqi Alam, la màxima autoritat religiosa, perquè emeti el seu dictamen --no vinculant-- sobre aquest cas.

Des del cop militar del 3 de juliol de l'any passat contra Mursi, milers de seguidors de la confraria han estat detinguts i desenes d'ells sentenciats a penes de presó, però fins ara no s'havien decretat condemnes a la pena capital. Segons diversos mitjans egipcis, només 147 dels acusats estan detinguts, mentre que la resta van ser jutjats en rebel·lia.

El tribunal, presidit pel jutge Said Iussef, ha absolt 17 membres i partidaris de la Germandat processats en aquesta causa, i la sentència haurà de ser confirmada pel mateix tribunal el dia 28 d'abril, una vegada es conegui l'opinió del muftí. Els condemnats han estat declarats culpables d'una sèrie d'assalts a edificis governamentals i comissaries comesos a la província de Mínia, en protesta pel violent desallotjament policial de les acampades al Caire dels islamistes l'agost de l'any passat.

Notícies relacionades

Un d'aquests atacs va tenir com a blanc la seu policial de la ciutat de Matai, on va ser assassinat l'assistent del comissari, el coronel Mustafa Ragab. Els processats també han estat sentenciats per intentar assassinar un subtinent i un policia en aquella comissaria, apoderar-se d'armes i calar foc a l'edifici.

La sessió del judici s'ha celebrat entre estrictes mesures de seguretat. Els carrers que donen a la seu del tribunal han estat tallats per agents de l'ordre. Els islamistes han mantingut les seves protestes contra les autoritats interines d'Egipte des del juliol passat, tot i les detencions i la mort de centenars de persones a causa de la repressió policial en aquests mesos.