Almenys tres morts i vuit ferits en un atemptat contra una església cristiana a Egipte

Dos motoristes emmascarats han obert foc contra els assistents a un casament als afores del Caire

Ambulàncies davant l’església cristiana copta on s’ha produït l’atac, ahir a la nit al Caire.

Ambulàncies davant l’església cristiana copta on s’ha produït l’atac, ahir a la nit al Caire. / ALAA ELKAMHAWY (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Almenys tres persones van morir ahir a la nit, entre elles un menor, i vuit van resultar ferides per trets disparats contra els assistents en una casament cristià copte, que estaven concentrats davant una església als afores del Caire. Les víctimes són un nen de 8 anys, una dona i un home, segons ha informat el Ministeri d'Interior d'Egipte.

L'atemptat va ser perpetrat per dos motoristes emmascarats que van obrir foc de forma indiscriminada davant de l'església de Uarak a Hadra, una de les illes sobre el riu Nil als afores de la capital, on se celebrava un casament de cristians coptes. Després del succés, els agents de l'ordre s'han desplegat al lloc i la fiscalia ha ordenat obrir investigacions per trobar els autors de l'atac.

Notícies relacionades

Els atacs contra esglésies cristianes han augmentat en els últims mesos a Egipte després de l'enderrocament del president, l'islamista Mohammad Mursi, el juliol passat. Els cristians representen el 10% dels més de 80 milions d'egipcis i es queixen d'estar discriminats.

El papa copte, Teodor II, va ser una de les personalitats que van comparèixer el 3 de juliol juntament amb el cap de l'Exèrcit, Abdul-Fatah al-Sisi, que va anunciar llavors la destitució de Mursi i un nou procés de transició política.