Greus enfrontaments en un feu de Mursi a prop del Caire

Les forces de seguretat, que enfronten un grup islamista, detenen 48 persones

Trasllat d’un ferit víctima del tiroteig a Kerdasa, a prop del Caire.

Trasllat d’un ferit víctima del tiroteig a Kerdasa, a prop del Caire. / ALAA GAMHAWY (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Un intens tiroteig entre les forces de seguretat egípcies i elements armats es registra avui prop de la comissaria de la localitat de Kerdasa, pròxima al Caire, on ja han estat detingudes 48 persones en l'operació llançada aquesta matinada.

Segons han informat a Efe fonts de la seguretat, la Policia i l'Exèrcit tenen el control dels carrers principals de la ciutat, controlada fins avui per grups islamistes, però encara hi ha bosses de resistència armada en alguns llocs.

Entre els 48 detinguts hi ha els tres principals acusats per l'atac contra la comissaria de Kerdasa, el 14 d'agost, en què van morir una desena d'agents de policia, ha informat la televisió estatal.

Segons l'emissora pública, els tres principals acusats detinguts han estat identificats com a Ahmed Euis, Ali Abdel Mungui i Yusuf al-Guendi.

L'única víctima mortal reconeguda fins ara per les forces de seguretat és l'oficial de Policia Nabil Farrag, assistent del secretari general de seguretat a la província de Guiza, que ha mort per trets.

A més, cinc policies i quatre militars han resultat ferits al ser atacats per una granada llançada per un home armat, que posteriorment ha estat detingut.

Aquests ferits se sumen als quatre ja registrats aquesta matinada entre els efectius de l'ordre durant l'inici de l'operació a Kerdasa.

Les autoritats no han facilitat informacions sobre víctimes entre els elements armats.

Per una altra part, una font de seguretat ha explicat a Efe que un grup d'homes armats ha retingut 20 periodistes durant gairebé tres hores fins que han estat alliberats per les forces armades i de seguretat.

Notícies relacionades

La Policia i l'Exèrcit ja controlen els carrers principals de la població, així com l'edifici de la comissaria, però encara continuen les batudes i l'intercanvi de trets en alguns barris.

El ministre de l'Interior, Mohammad Ibrahim, ha assenyalat que s'ha llançat aquesta operació en resposta a les ordres de la Fiscalia General de detenir els involucrats en l'atac contra la comissaria de Kerdasa l'agost passat.