TRANSICIÓ CONVULSA A EGIPTE

El ministre de l'Interior egipci surt il·lès d'un atemptat amb bomba

El Govern promet combatre el terrorisme amb «mà de ferro»

Un agent inspecciona un dels cotxes danyats en l’explosió.

Un agent inspecciona un dels cotxes danyats en l’explosió. / AP / KHALIL HAMRA

1
Es llegeix en minuts
ANA ALBA
JERUSALEM

El ministre de l'Interior egipci, Mohammad Ibrahim, va sortir ahir il·lès d'un atemptat contra el comboi en què viatjava al barri de Ciutat Nasser del Caire, feu dels islamistes. El mateix Ibrahim va denunciar per televisió l'atemptat, en què van resultar ferides 24 persones, entre les quals hi ha un nen, segons la ministra de Sanitat egípcia, Maha al-Rebat.

Les primeres informacions van assenyalar que l'explosió l'havia causat un cotxe bomba, però després Ibrahim va indicar a la televisió estatal que s'havia detonat un artefacte al pas de la seva comitiva des d'un edifici pròxim.

«Les investigacions mostren que un gran explosiu ha esclatat al passar el meu cotxe, accionat per control remot», va explicar Ibrahim, i va indicar que quatre vehicles del seu comboi i diversos d'aparcats a la zona van resultar danyats. També van patir desperfectes algunes botigues.

La ministra de Sanitat va assenyalar que entre els ferits, deu dels quals són membres de les forces de seguretat, n'hi havia alguns de greus amb ferides al cap i que a una dona somali amb nacionalitat britànica li havien amputat una cama.

Notícies relacionades

INDAGACIONS / Segons el diari egipci Al-Ahram online, les investigacions de la policia demostren que l'explosiu accionat contenia 50 quilos de TNT. Fonts policials no van descartar que en lloc d'una bomba es tractés d'un atac suïcida, ja que s'havien trobat restes humanes al lloc dels fets, però oficialment no es va confirmar la informació.

Després de l'atemptat, les autoritats egípcies van assegurar que combatran «el terrorisme amb mà de ferro». La policia va fer diverses batudes a Ciutat Nasser per detenir sospitosos de l'atac, que no va ser reivindicat per cap grup.