MÉS PROTESTES AL PAÍS DEL NILO

Els Germans Musulmans criden a una Intifada a Egipte

Milers d'islamistes surten al carrer per exigir el retorn de Mursi al poder

Dues dones en una de les manifestacions d’ahir al Caire.

Dues dones en una de les manifestacions d’ahir al Caire. / AFP / MARGAN NAAMAHI

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
EL CAIRE

La Coalició per a la Defensa de la Legitimitat, formada majoritàriament per membres dels Germans Musulmans, va aconseguir ahir que milers de seguidors del president electe egipci destituït, Mohammad Mursi, sortissin una altra vegada al carrer per exigir el retorn al poder del mandatari islamista, tot i el fort desplegament militar i d'agents de policia.

La Germandat, que ha perdut força després de la detenció dels seus principals dirigents, ha demanat als egipcis que se sumin a una intifada (aixecament popular) per «recuperar la revolució» contra l'Exèrcit, artífex del cop d'Estat que va fer fora Mursi del poder.

Notícies relacionades

Les marxes de protestes d'ahir divendres, dia festiu setmanal i d'oració a les mesquites, van tenir lloc en diverses ciutats del país, però de forma dispersa i en grups reduïts. Van ser molt menys multitudinàries que les primeres que es van portar a terme just després de la intervenció militar del 3 de juliol i del brutal assalt del 14 d'agost als acampats islamistes del Caire, que es va saldar amb la mort de més de 630 civils.

Al tancament d'aquesta edició s'havien registrat sis morts, segons fonts policials en diferents parts del país. També es va informar de la mort d'un policia i d'un civil en l'atac a una comissaria al barri d'Heliòpolis, al Caire.