EXTINGIT EN MÉS D'UNA HORA

Tres ferits i 157 passatgers desallotjats en l'espectacular incendi d'un avió al Japó

1
Es llegeix en minuts
EFE / TÒQUIO

Tres persones han resultat avui ferides a conseqüència de l'espectacular incendi que hi ha hagut en un avió de la companyia taiwanesa China Airlines després d'aterrar a l'aeroport de Naha (sud-oest del Japó), tal com ha informat l'agència local Kyodo.

Els ferits són dos dels vuit tripulants de l'aeronau i un dels treballadors de l'aeroport que col·laborava en les tasques d'extinció de les flames.

Per la seva part, els 157 passatgers que viatjaven a l'avió han resultat il·lesos i han estat desallotjats així que s'ha declarat l'incendi a l'aparell, un Boeing 737, poc després d'aterrar, segons l'agència Kyodo. "Tots estan bé", ha afirmat a Taipei Jonson Sun, un portaveu de l'aerolínia China Airlines, que ha assegurat a continuació que l'aterratge s'havia portat a terme seguint els procediments apropiats.

Partit en dos

En un primer moment, després de l'accident es desconeixia el parador de quatre dels tripulants de l'aparell, que finalment han estat localitzats en bon estat, segons Kyodo.

El foc s'ha declarat cap a les 10.30 hora local --cap a les 3.30 hores hora espanyola--, uns minuts després que aterrés l'aeronau, que cobria la ruta CI-120 entre la capital de Taiwan, Taipei, i la ciutat japonesa de Naha, a l'illa d'Okinawa. Segons China Airlines, les flames han començat al motor esquerre de l'avió, s'han estès a la cabina del passatge i han causat una gran columna de fum negre.

Notícies relacionades

Els equips d'emergència de l'aeroport de Naha han aconseguit sufocar les flames en una mica més d'una hora, i han descobert que l'incendi havia partit en dos l'aeronau. La policia japonesa ha descartat poc després de l'incendi la possibilitat que hagués estat un atemptat terrorista, segons Kyodo.

China Airlines ha tingut quatre importants accidents els últims 13 anys.