COMICIS A L'ÀFRICA

Els delegats internacionals avalen les eleccions de Sierra Leone

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / FREETOWN

Les eleccions presidencials i legislatives celebrades dissabte passat a Sierra Leone, les primeres després de la sortida de les forces de l'ONU del país, ara fa dos anys, "van ser lliures i d'acord amb els nivells internacionals", va informar Kenny Anthony, exprimer ministre de Saint Lucia i membre de la comissió de la Commonwealth encarregada de supervisar la netedat de la consulta. El procés electoral ha comptat amb la vigilància i aprovació de 350 observadors internacionals, entre ells els de la UE.

El vicepresident sortint, Solomon Berewa de 69 anys, dirigent del Partit del Poble de Sierra Leone (SLPP) en el poder, és el favorit segons les enquestes, seguit de prop per Ernest Koroma, cap del Congrés de Tot el Poble (APC), principal grup de l'oposició. Però l'exministre Charles Margai, dissident de l'SLPP, podria donar una sorpresa.

ARRIBAR AL 55%

Notícies relacionades

Si cap dels candidats obté el 55% dels vots, se celebrarà una segona volta dues setmanes després que es publiquin els resultats. També es renova el Parlament monocameral de 124 escons, que només en canvia 112.

Aquestes eleccions, que han comptat amb el total suport de la població i una massiva assistència a les urnes, són una gran prova per a un país trencat per una guerra civil que va causar en 11 anys més de 50.000 morts. Els 6,2 milions d'habitants d'aquest petit estat tenen l'esperança que després de les eleccions millorarà la seva condició de vida. Malgrat les seves enormes riqueses en diamants, Sierra Leone és el penúltim país en l'índex de desenvolupament humà de les Nacions Unides. La seva renda per càpita és inferior a 700 euros a l'any i el 70% de la població viu amb un euro al dia.

Temes:

Sierra Leone