TRAGÈDIA MARÍTIMA

Un naufragi a Sierra Leone causa 200 morts

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / FREETOWN

Un vaixell de cabotatge que unia diverses localitats costaneres a Sierra Leone va naufragar la nit de dijous a divendres a l'Atlàntic. Almenys 58 persones es van ofegar, dues van ser rescatades amb vida per pescadors locals i 148 seguien desaparegudes ahir a la nit, van informar fonts del port Freetown, la capital.

Notícies relacionades

La recerca de les unitats de la Marina a les fredes aigües de l'Atlàntic només va permetre recuperar vuit cadàvers, els altres 50 ja havien estat recollits pels pescadors durant la nit. Segons les informacions emeses per una emissora de ràdio de la regió de Kambia, a la frontera amb Guinea, el naviliAlmunafava ser sorprès per una tempesta a prop de la localitat de Bailor quan cobria la distància que separa Freetown de Rokumi. En el moment del naufragi transportava a bord 200 passatgers, un nombre no determinat de tripulants --entre sis i vuit-- i uns 300 sacs d'arròs.

Els naufragis són freqüents a les costes atlàntiques de l'Àfrica subsahariana. El de dijous és el pitjor de Sierra Leone, però el més mortífer de la regió va tenir lloc el 2002 a les costes de Gàmbia. El transbordador senegalèsLe Diolava naufragar a les costes de Gàmbia i van morir 1.863 persones.

Temes:

Sierra Leone