El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Eleccions municipals

La Junta Electoral desestima la denúncia contra Núria Marín per «electoralisme»

  • ERC l’Hospitalet denuncia Núria Marín davant la Junta Electoral per «electoralisme»

  • ¿Qui guanyarà les eleccions a l’Hospitalet de Llobregat 2023? Aquestes són les prediccions més enllà de les enquestes

La Junta Electoral desestima la denúncia contra Núria Marín per «electoralisme»
1
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

La Junta Electoral de Zona ha desestimat la denúncia de la secció local d’Esquerra Republicana i Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) –les dues formacions formen una candidatura conjunta– contra l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), Núria Marín, per haver participat de manera «electoralista», segons asseguraven els republicans, en un acte organitzat pel mitjà de comunicació ‘El Llobregat’ en el qual es va presentar una enquesta electoral que augura que Marín revalidarà la seva actual majoria absoluta amb 15 regidors per al PSC.

La Junta Electoral la desestima al considerar que no «s’han acreditat concretes manifestacions» que l’alcaldessa Marín fes en aquest acte i que «conculquin el principi de neutralitat o prohibició de campanya d’èxits».

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

L’argumentació republicana es fonamentava en la idea que la participació de Marín en aquest acte, que va tenir lloc el 17 d’abril, va vulnerar les garanties electorals que la llei predica per al procés electoral que media entre la publicació al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) de la convocatòria oficial dels comicis (en aquest cas, el 4 d’abril) i el mateix dia de la votació (el 28 de maig).

Notícies relacionades

En el cartell de l’acte difós, adjunt a l’escrit d’ERC i EUiA de l’Hospitalet, s’indicava també la col·laboració de l’Ajuntament de l’Hospitalet. Consultades per aquest diari arran de la reclamació dels republicans com a principal grup de l’oposició hospitalenca, fonts municipals van assenyalar llavors que la sala on es va celebrar l’acte se cedeix a totes les institucions o entitats que ho sol·licitin.

Així mateix, des del consistori van remarcar que, malgrat que l’alcaldessa Núria Marín hi va acudir, «no va participar en l’acte», i que des del consistori no es va fer difusió de l’acte ni de la presència de Marín, sinó que va ser aquest mitjà de comunicació el que va emprendre aquesta funció.