El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

A sis setmanes de les municipals

ERC l’Hospitalet denuncia Núria Marín davant la Junta Electoral per «electoralisme»

Acusen la regidora de vulnerar garanties electorals al participar en la presentació d’una enquesta pre 28-M

  • L’Hospitalet davant les municipals: un mandat marcat per la pandèmia, el PDU i el cas Consell Esportiu

ERC l’Hospitalet denuncia Núria Marín davant la Junta Electoral per «electoralisme»

Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

La secció local a l’Hospitalet de Llobregat d’ERC i Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) –les dues formacions formen una candidatura conjunta– han denunciat l’alcaldessa Núria Marín (PSC) davant la Junta Electoral de Zona de la gran ciutat catalana per haver participat de manera «electoralista», segons asseguren els republicans, en un acte organitzat pel mitjà de comunicació ‘El Llobregat’ en què es va presentar una enquesta electoral que augura que Marín revalidarà la seva actual majoria absoluta amb 15 regidors per al PSC.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

La denúncia formal dels republicans, a la qual ha accedit aquest diari, sosté que la participació de Marín en la presentació de l’enquesta d'‘El Llobregat’ de cara als comicis del pròxim 28-M «atempta contra els principis d’objectivitat i transparència del procés electoral i igualtat entre els actors electorals, els quals han de salvaguardar els poders públics en tot moment i, amb més intensitat, després de convocar unes eleccions».

L’argumentació republicana es fonamenta en el fet que la participació de Marín en l’esmentat acte, que va tenir lloc el 17 d’abril passat (a sis setmanes de les municipals), va vulnerar les garanties electorals que la llei predica per al ‘procés electoral’ que media entre la publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) de la convocatòria oficial dels comicis (en aquest cas, el 4 d’abril) i el mateix dia de la votació (el 28 de maig). En el cartell de l’acte difós, adjunt a l’escrit d’ERC i EUiA de l’Hospitalet, s’indica també la col·laboració de l’Ajuntament de l’Hospitalet.

Consultades per aquest diari arran de la reclamació dels republicans com a principal grup de l’oposició hospitalenca, fonts municipals assenyalen que la sala en la qual es va celebrar l’acte se cedeix a totes les institucions o entitats que ho sol·licitin.

Així mateix, des del consistori remarquen que, malgrat que l’alcaldessa Núria Marín hi va acudir, «no va participar en l’acte» i que des del consistori no es va fer difusió de l’acte ni de la presència de Marín en aquest, sinó que tal va ser l’esmentat mitjà de comunicació el que va emprendre tal funció.

La instrucció de la Junta Electoral Central

Específicament, ERC es remet en el seu escrit a una Instrucció de la Junta Electoral Central, òrgan encarregat de vetllar per les garanties en els processos electorals.

La mateixa determina que «durant el període electoral, els poders públics no podran realitzar cap campanya institucional que atempti contra els principis d’objectivitat i transparència del procés electoral», circumstància que en aquest cas s’hauria donat segons el parer de la candidatura liderada per Jaume Graells, exregidor socialista i també denunciant del cas Consell Esportiu, arran del qual va sortir del grup socialista.

Notícies relacionades

Actualment, el Ple municipal de l’Hospitalet està liderat pel PSC, que compta amb una majoria absoluta de 14 regidors. Per la seva banda, ERC és el principal partit de l’oposició (5 regidors), seguit de Ciutadans (4), els Comuns (3) i el PP (1).

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet