El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Baròmetre municipal

El 80% dels veïns de l’Hospitalet diuen estar «molt o bastant preocupats» per la guerra d’Ucraïna

  • En contraposició, el neguit per la covid-19 ha caigut a gairebé la meitat respecte l’any anterior

El 80% dels veïns de l’Hospitalet diuen estar «molt o bastant preocupats» per la guerra d’Ucraïna

CLODAGH KILCOYNE/REUTERS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un 80,4% dels ciutadans de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) assegura estar «molt o bastant preocupat» per la guerra d’Ucraïna, mentre que només el 5,5% reconeix no estar preocupat. Així es desprèn de les dades del baròmetre d’opinió pública municipal, publicat aquest divendres 13 de gener.

A més, el 93,3% dels 1.300 enquestats ha respost que els afecta «molt o bastant» la pujada dels preus de l’alimentació, seguit per la pujada del preu de la llum i el gas (89%), la gasolina i el dièsel (73,1%) i els tipus d’interès (55,8%), situacions derivades, en gran manera, del conflicte bèl·lic a Ucraïna.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

Tanmateix, el 65,3% dels ciutadans de l’Hospitalet considera que les mesures adoptades per les diferents administracions per contrarestar els efectes de la guerra són «positives», pel 18,8% que les valoren «malament o molt malament».

La covid perd rellevància

L’efecte contrari a la guerra d’Ucraïna pateix la covid-19 i, segons les dades del baròmetre municipal, un 27,7% dels ciutadans que reconeix estar «molt o bastant preocupat», mentre que un 45,2% afirma estar «poc preocupat» i el 25,5% diuen estar «gens preocupats».

La preocupació per la covid-19 ha caigut en picat des de l’enquesta municipal feta el 2020 –moment en què la vacuna encara era un horitzó a què aspirar–, quan un 89,2% dels veïns consultats deien estar «molt o bastant preocupats» per la situació del coronavirus. Llavors, la «preocupació» (41,3%) i la «incertesa» (24,3%) eren els estats d’ànim que més generava el coronavirus entre la població hospitalenca.

El 2021, amb els plans de vacunació ja en marxa, el neguit per la covid-19 va caure. Així, en l’anterior baròmetre, el 51,1% dels ciutadans van assenyalar estar «molt o bastant preocupats» per la situació del coronavirus i el 35,6% van afirmar estar «poc preocupats».

Notícies relacionades

Llavors, només el 12,5% van esmentar «no estar preocupats», gairebé la meitat que en l’enquesta del 2022.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet