El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

A partir del 14 de novembre

«Més policia a la Florida»: Marín anuncia un nou pla de seguretat al barri i el desvincula de Morad

  • L’alcaldessa de l’Hospitalet i el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, proclamen sense cap concreció més presència policial per posar fi a les queixes veïnals

  • «Ens preocupa molt la sensació d’inseguretat a la Florida», ha afirmat Marín, que ha desvinculat les noves accions del ‘desterrament’ de Morad

«Més policia a la Florida»: Marín anuncia un nou pla de seguretat al barri i el desvincula de Morad

Ricard Cugat

2
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín (PSC), ha presentat avui, 10 de novembre, un nou pla de seguretat al barri de la Florida de la gran ciutat catalana, d’actualitat durant les últimes setmanes tant per les queixes veïnals sobre la sensació d’inseguretat –principal problema dels veïns de l’Hospitalet segons el baròmetre municipal– a la demarcació com pel ‘desterrament’ del raper Morad de la zona dels Blocs de la Florida després de la seva última detenció.

La regidora ho ha anunciat acompanyada del conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena (ERC), que ha participat juntament amb la regidora i el tinent d’alcaldessa de Seguretat Local, José Castro (PSC), en una sessió extraordinària de la Junta Local de Seguretat de l’Hospitalet, en la qual s’ha tractat específicament la seguretat del districte de la Florida – les Planes.

Marín i Elena, que han exhibit davant els mitjans la col·laboració entre l’Ajuntament de l’Hospitalet i el Departament d’Interior de la Generalitat, han anunciat «més presència policial» tant dels Mossos com de la Guàrdia Urbana a la Florida –«especialment a la zona dels Blocs»–, sense concretar l’increment d’efectius, a partir d’aquest nou pla que s’executarà des del 14 de novembre i «que no té prevista una data final» de les seves actuacions, en paraules de l’alcaldessa.

L’alcaldessa ha citat problemes al barri com ara «ocupacions il·legals», «mercadeig i consum de drogues a l’espai públic» o «baralles», i ha desvinculat les noves accions de seguretat de Morad i la projecció pública del barri respecte al raper: «Aquest pla en absolut és conseqüència d’aquesta persona».

«Ens preocupa molt la sensació d’inseguretat dels veïns de la Florida», ha afirmat Marín, «malgrat que no es correspon amb un increment delictiu segons les dades de les quals disposem». Segons dades municipals, els fets delictius del gener a l’octubre d’aquest 2022 s’han incrementat un 8% a l’Hospitalet i un 15% a la Florida.

Al barri de la Florida, de la mateixa manera que passa als barris del nord de l’Hospitalet, com Collblanc o la Torrassa, al voltant d’un 50% de la ciutadania considera que la sensació d’inseguretat és el principal problema del municipi. Actualment, aquesta problemàtica és la primera preocupació local (41,7%), seguida a molta distància de la neteja (22,5%).

El contrast entre sensació de seguretat i dades

Les dades del baròmetre municipal sobre la percepció d’inseguretat a l’Hospitalet contrasten amb el nombre de les infraccions penals registrades pel Ministeri d’Interior: el 2017 es van registrar un total de 15.649 delictes, i el 2021 el balanç final va ser de 15.239 infraccions, és a dir, 410 menys, quan la inseguretat es posicionava com a tercer problema de la ciutat.

Més enllà dels delictes violents puntuals, com el crim d’un home diumenge passat, Pepe Castro, tinent d’alcaldessa de Convivència i Seguretat, ha afirmat a aquest diari que li sembla «molt preocupant» que la inseguretat sigui el principal fenomen que destaca la població.

Notícies relacionades

Segons Castro, moltes de les situacions que preocupen els veïns estan més relacionades amb problemes de «convivència» i «incivisme» que amb la delinqüència, tot i que assenyala que situacions com la multireincidència o les ocupacions de vivendes i locals buits també influeixen en l’augment de la sensació d’inseguretat, malgrat que no els passi necessàriament a ells. La majoria de grups del consistori comparteixen bona part del discurs de Castro. 

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet a EL PERIÓDICO l’Hospitalet