El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Invitacions

‘L’Hospitalet, simfonia d’una ciutat’: apunta’t aquí per assistir a l’estrena del documental

  • EL PERIÓDICO posa 75 entrades dobles a disposició de la seva comunitat de l’Hospitalet per assistir a la projecció del film a l’Auditori Barradas

  • L’obra és un viatge a través d’artistes, col·lectius i veïns que expressen il·lusions i inquietuds davant el gran canvi urbanístic i social que viu la ciutat

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

‘L’Hospitalet, simfonia d’una ciutat’, un documental que retrata la implantació d’un districte cultural a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) mentre la ciutat està immersa en plena metamorfosi urbanística i social, s’estrenarà el divendres 11 de novembre a l’Auditori Barradas, de l’Hospitalet, i el 15 de novembre, en el programa ‘Sense ficció’, de TV-3.

El film és un viatge a través de diferents col·lectius d’artistes, entitats socials, ocupes i veïns de tota la vida de la segona ciutat més poblada de Catalunya que expressen les seves il·lusions i inquietuds davant el «gran canvi», tant urbanístic com social, que s’està produint a la ciutat.

EL PERIÓDICO ofereix a la seva comunitat de lectors de l’Hospitalet 75 entrades dobles per assistir a l’estrena del documental al Barradas.

Així, els 75 primers lectors que completin el formulari següent rebran una invitació per assistir a la projecció del film, concretament, per al passi que s’oferirà a les 20.30 hores.

Transformació urbanística

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

Dirigit per Joan López Lloret, el documental és una mirada al passat i al futur d’un territori que està passant de ser una ciutat dormitori i industrial a «una possible àrea residencial amb equipaments culturals, amb la participació de comissaris internacionals de districtes culturals, urbanistes, gestors culturals, comissaris d’art o protagonistes del districte cultural de Shoreditch a Londres», que dibuixaran el complex mapa d’aquesta població que ha crescut a l’ombra de Barcelona, expliquen els responsables del documental.

López Lloret ja havia posat la mirada en les transformacions de les ciutats en alguns dels seus anteriors documentals, com: ‘Encants, diari d’un trasllat’, que reflecteix el canvi urbanístic dels vells Encants de Barcelona; ‘Temps de caritat’, sobre la història de la Casa de la Caritat i el naixement del CCCB, o ‘Sunday at five’, que relata el procés de pau a Irlanda i la recuperació d’alguns espais urbans a Belfast.

«La segona ciutat catalana més poblada i una gran desconeguda. L’Hospitalet ha crescut dividida per les vies de tren i per onades migratòries que han dibuixat una realitat diversa i complexa», assenyalen els responsables de l’obra.

Al seu torn, el documental entra a explicar com el desús i l’estat d’abandonament de les antigues fàbriques, així com l’encariment del terreny a Barcelona, han convertit la ciutat en una ubicació molt atractiva per a artistes i creadors.

¿Nou procés de gentrificació?

La creació d’un districte cultural i el soterrament de les vies del tren obren les seves portes a un futur «incert». El que podria ser un oasi per als artistes i per a la cultura ¿s’acabarà convertint en una nova gentrificació o serà l’inici d’un projecte innovador per a tothom?

Notícies relacionades

‘L’Hospitalet, simfonia d’una ciutat’ és una producció de Frame Zero, Televisió de Catalunya i CCMA, i té la col·laboració de l’Ajuntament de l’Hospitalet i el suport de l’ICEC.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet a EL PERIÓDICO l’Hospitalet