El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Aquest dilluns, 31 d’octubre

«¡Volem el Morad!»: manifestació als Blocs de la Florida a favor del raper

Un centenar de persones es concentren contra la mesura cautelar que prohibeix a l’artista accedir a la zona

«¡Volem el Morad!»: manifestació als Blocs de la Florida a favor del raper

LAURA GUERRERO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un centenar de persones s’han manifestat el matí d’aquest dilluns, 31 d’octubre, als Blocs de la Florida, la zona de l’Hospitalet de Llobregat en què una jutge ha restringit l’entrada del raper Morad com a mesura cautelar mentre es desenvolupa el procés penal en marxa contra ell per un delicte d’inducció a desordres públics, tal com ha publicat en el seu Twitter el diari local Districte 7.

Al crit de «¡volem el Morad», els manifestants, la majoria d’origen migrant, han recolzat l’artista demanant que s’aixequi la mesura judicial que l’exclou del perímetre dels Blocs de la Florida, àrea situada al barri de les Planes de L’Hospitalet.

Sobre la zona, es dona la casuística que un error judicial havia perimetrat la prohibició sobre el territori «del barri de la Florida», que queda precisament fora dels Blocs ja que aquests es troben a les Planes. Divendres passat, la jutge va corregir ‘in extremis’ l’esmentada confusió a través d’una esmena de la interlocutòria judicial de mesures cautelars.

Els fets ocorreguts el 20 d’octubre passat

Els Mossos d’Esquadra atribueixen a Morad un delicte d’inducció a desordres públics esdevinguts el 20 d’octubre a la plaça dels Blocs de la Florida, lloc on l’artista ha gravat nombrosos videoclips.

La Guàrdia Urbana de l’Hospitalet va rebre trucades de veïns en les quals alertaven que el cantant, en companyia d’unes 15 o 20 persones més, estava generant enrenou mentre rodava un videoclip amb un altaveu a la plaça.

La defensa de l’artista assenyala el fet que, sent una vintena les persones presents en aquell moment, tan sols és identificat el cantant, que suma diverses topades amb la policia l’últim any. Precisament una d’aquestes topades, que va tenir lloc a Cornellà el juliol passat, va ser arxivada pel jutge el dimarts 25 d’octubre.

Segons la policia, Morad, una vegada apagada la música i dispersat el grup, es va encarar als agents municipals que van acudir a atendre les protestes dels veïns. En aquest moment, segons la versió policial, Morad va dir: «Faré que cremi la Florida i a aquests [assenyalant un grup de joves que l’acompanyaven] els pagaré mil euros perquè apedreguin cada cotxe de policia que s’acosti als blocs».

Notícies relacionades

Unes paraules que el mateix artista nega rotundament. Aquella mateixa nit «van ser llançades dues pedres contra els agents i es van cremar contenidors al barri», assenyala la interlocutòria judicial. El foc també va acabar afectant alguns vehicles estacionats a la via pública.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet en EL PERIÓDICO l’Hospitalet

Temes:

Morad