El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Cent anys d’història

Les entitats La Florida i Les Planes de l’Hospitalet reclamen «grans transformacions urbanístiques»

  • Les associacions van llegir un manifest en el qual van demanar solucions als problemes existents al barri i van defensar el seu bon nom

Les entitats La Florida i Les Planes de l’Hospitalet reclamen «grans transformacions urbanístiques»

Ayuntamiento de L'Hospitalet

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El barri de la Florida de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) va celebrar dissabte passat, 22 d’octubre, els seus cent anys d’història, un període de temps en què la zona ha vist com el paisatge agrícola que la definia a principis del segle XX es transformava i creixia urbanísticament fins a esdevenir una de les àrees amb més densitat de població d’Europa.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

En el marc de la celebració dels cent anys, diferents entitats del Districte IV de l’Hospitalet, compost pels barris de la Florida i les Planes, van llegir un manifest en el qual, entre altres qüestions, demanen solucions als problemes existents al barri i defensa el seu bon nom.

Les entitats impulsores del manifest són: la Cooperativa Aema, l’Esplai de la Florida-les Planes, la Comissió de Festes La Florida i l’Associació de Veïns i Veïnes Districte IV.

Així, el text, titulat ‘A la Florida i a les Planes som molt més...’, ha rebut l’adhesió d’altres col·lectius del barri i de nombrosos ciutadans i ciutadanes a títol personal. Per la seva banda, l’Ajuntament de l’Hospitalet també s’ha afegit al manifest.

Grans transformacions urbanístiques

Des de l’Ajuntament expliquen que el text, que va ser llegit per tres joves del barri –dos que treballen en el punt TIC recolzant el veïnat en les seves gestions telemàtiques i una estudiant universitària–, reconeix que el barri té «un problema de convivència i civisme protagonitzat per uns quants que provoca la inseguretat de molts més veïns i veïnes».

En conseqüència, des de l’Ajuntament assenyalen que el manifest reivindica que es necessita «més llum, més espais públics de qualitat, més neteja i més presència d’agents cívics, facilitadors nocturns, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, que garanteixin, els nostres drets ciutadans al carrer tot l’any, especialment en les nits d’estiu i els caps de setmana».

També insta les administracions «a accelerar moltes inversions, especialment en nous equipaments i en grans transformacions urbanístiques, que millorin la convivència i la seguretat des d’una perspectiva de gènere i mirada del bé comú».

El manifest posa en relleu que són «molts més els que estimem el barri i els que treballem per millorar-lo, els que respectem els altres i tenim una bona convivència».

«Som la bona gent que impulsa els projectes educatius a les escoles i instituts, la bona gent que ha creat una escola de vida per formar els adults del barri, que recupera l’espai de Matacavalls com a parc comunitari, que impulsa les festes del barri, que ha creat espais educatius, d’oci i esportius per als joves, les entitats d’educació en l’oci i socioeducatives que treballem amb els nens, amb les persones grans i amb les dones del barri. Som les entitats de cultura popular i d’art comunitari i els joves que ajudem a realitzar gestions telemàtiques els nostres veïns i veïnes. Nosaltres som molts més i no mereixem que es jugui amb la imatge dels nostres barris», reafirma el manifest.

Finalment, malgrat reconèixer els problemes del barri i exigir solucions a les administracions en temes de convivència, seguretat i urbanisme, el text condemna la utilització d’alguns incidents ocorreguts en els últims mesos en programes de televisió sensacionalistes que «estigmatitzen i denigren la Florida i les Planes».

Notícies relacionades

«Aquesta mai serà la solució als nostres problemes. Estimem massa el barri per deixar la nostra imatge a les seves mans», conclou.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet