El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Entre Tots

La sensació d’inseguretat derivada de l’incivisme, en el focus dels lectors de l’Hospitalet

  • EL PERIÓDICO va obrir al maig una convocatòria de participació perquè la ciutadania de la gran urbs enviés les seves històries en primera persona

  • L’incivisme, sobre tot el vinculat amb el soroll com a generador de sensació d’inseguretat, és el denominador comú d’algunes de les cartes rebudes

La sensació d’inseguretat derivada de l’incivisme, en el focus dels lectors de l’Hospitalet
2
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

La sensació d’inseguretat en la qual desemboca l’incivisme als carrers de l’Hospitalet és un denominador comú a les cartes de lectors que han anat arribant durant aquestes setmanes a la redacció d’EL PERIÓDICO a través d’Entre Tots, la secció de participació de la capçalera.

El diari va obrir al maig una convocatòria de participació perquè la ciutadania de la segona ciutat més poblada de Catalunya enviés les seves històries en primera persona, algunes de les quals coincideixen amb el que, segons l’últim baròmetre municipal, és el «principal problema a la ciutat»: la inseguretat ciutadana (41,7%), seguit de la neteja (22,5%) i la immigració (11,6%).

«Soc del barri de Pubilla Cases i encara no he vist en funcionament el pla contra l’incivisme», apuntava en una carta Isaac López, que assegurava compartir carrers amb «gent perillosa, patinets sense respectar res i soroll», circumstància que causa molèsties als seus fills.

Sobre el barri de Pubilla Cases també va escriure el lector Juan Antonio Martínez, que narrava la seva vida a la demarcació local com «un desfici» a causa dels «crits, baralles i ‘botellons’ al parc de la Bòbila que s’allarguen fins a les vuit o les nou del matí».

Segons dades de l’Ajuntament de L’Hospitalet, els ‘botellons’ van ser precisament el motiu que va protagonitzar les denúncies policials de l’estiu a la gran ciutat.

A propòsit del soroll

Els veïns de la Gran Via de l’Hospitalet no són els únics de la ciutat que fugen del soroll, en el seu cas des de fa 20 anys tal com va publicar aquest diari. Ho intenten també els del carrer Arts i Oficis del barri de Sant Josep, com va explicar la lectora Esther Carrasco, veïna de la via esmentada des de fa 14 anys, en una carta a Entre Tots.

Carrasco rememora en el seu text els temps en què el carrer era més tranquil, abans de passar a ser una rua residencial. Ara, tanmateix, quan «allotja en un dels seus locals un establiment d’oci destinat a festes infantils i reunions», el context és un altre: «La cridòria ens treu hores de son setmana rere setmana i ens fa plantejar-nos que el descans no és una prioritat en aquesta ciutat».

«El soroll no és exclusiu de Barcelona», relatava en el seu testimoni la lectora Carmen Chica, que citava algunes de les circumstàncies en què pateix la contaminació acústica diàriament: l’incivisme que es deu al «xivarri dels bars»; la música «al màxim» dels conductors mentre esperen el canvi de semàfor, i les festes en pisos amb finestres obertes.

Notícies relacionades

Per la seva banda, altres lectores com Montserrat Amorós o Mari Encinas tambié es van aturar a les seves respectives cartes sobre la «brutícia» als carrers (la neteja és la segona preocupació local més gran a l’Hospitalet). «Al meu carrer, el passatge Oliveras, molts pisos i baixos nous s’estan omplint d’ocupes, drogues, brutícia, baralles i deixadesa», comentava Amorós. «Terrasses de bars on no es respecta res i que s’omplen de bosses de plàstics, llaunes, ampolles de vidre... De vegades crec que visc en una gàbia», concloïa Encinas.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet

Temes:

Barcelones