El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Balanç de seguretat

Els ‘botellons’ protagonitzen les denúncies policials de l’estiu a l’Hospitalet

  • Del total de 274 actuacions, 160 ho van ser per incivisme, la majoria vinculades a consum d’alcohol en via pública, i 91 per qüestions de trànsit

  • Aquest 2022 hi ha hagut 200 actuacions menys que l’any passat, segons dades municipals del balanç del Pla Especial de Seguretat de l’ajuntament

Els ‘botellons’ protagonitzen les denúncies policials de l’estiu a l’Hospitalet

Ayuntamiento de L'Hospitalet de Llobregat

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El consum d’alcohol a la via pública ha protagonitzat les denúncies policials portades a terme, en el marc del Pla Especial de Seguretat, aquest estiu als carrers de l’Hospitalet de Llobregat, que han caigut de 274 a 464 en relació amb l’any passat, segons dades publicades per l’Ajuntament de l’Hospitalet.

Del total de 274 denúncies, 160 ho van ser per incivisme, la majoria vinculades a botellons, 91 per trànsit i 23 per resistència o desobediència a l’autoritat. El dispositiu policial estiuenc ha portat a terme 1.162 controls estàtics, xifra que supera en més de 100 controls els efectuats el 2021 i que deixa un balanç de 22 detencions, una més que l’estiu passat, per tràfic de drogues, recerca i captura pendent, amenaces greus i violència domèstica.

Pel que fa als requeriments ciutadans, els cossos policials a l’Hospitalet n’han atès aquest estiu 715, xifra que «significa una reducció d’incidències del 45,7% respecte a les 1.316 queixes de l’any 2021», segons apunten fonts municipals.

Els blocs de la Florida, l’avinguda Severo Ochoa, la plaça d’Eivissa i la plaça de la Llibertat han sigut els epicentres locals on s’ha concentrat la majoria de queixes veïnals per «problemes de convivència», segons reconeix el mateix consistori.

Als blocs de la Florida, on la nova Unitat Especial d’Intervenció de la Guàrdia Urbana ha concentrat els seus esforços, l’ajuntament exposa que s’ha passat dels 707 requeriments de l’estiu del 2021 als 314, sobretot vinculats als problemes de convivència que generen algunes festes amb grans altaveus al carrer.

Les denúncies de locals i terrasses

Els inspectors de Via Pública, per la seva banda, han portat a terme 137 inspeccions en locals, que han derivat en 47 informes d’incidències, ara en procés de tramitació a l’Oficina de Sancions. En concret, han sigut denunciats 43 locals per superar el nombre de taules, cadires o para-sols autoritzats; 16 per incompliment d’horari de tancament a la nit, i quatre per instal·lar terrasses sense llicència.

També, incideix el consistori, s’han obert set expedients administratius de revocació de llicència de terrassa en bars que acumulaven un elevat nombre de sancions i s’han retirat terrasses no autoritzades. Destaca també la denúncia a un obrador clandestí que preparava aliments per emportar sense tenir la corresponent llicència o a una fruiteria per infraccions sanitàries.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la Unitat de Convivència i Policia Administrativa ha denunciat deu perruqueries i un estanc per diverses irregularitats relacionades amb la llicència, l’assegurança, les instal·lacions, el soroll i la venda de begudes. «Les perruqueries generaven bastantes molèsties al veïnat, en especial pels sorolls dels equips de música que s’instal·laven, mentre que l’estanc venia alcohol per als ‘botellons’», explica el consistori.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet