El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Pobresa

L’Ajuntament de l’Hospitalet portarà a terme un cens de les persones sense llar de la ciutat

  • El 2021, entitats locals, Càritas i Creu Roja van fer un altre recompte en el qual van localitzar 92 persones vivint al carrer

L’Ajuntament de l’Hospitalet portarà a terme un cens de les persones sense llar de la ciutat

Ayuntamiento de L'Hospitalet

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) ha anunciat aquest dijous 15 de setembre que farà, durant l’últim trimestre d’aquest any, un cens de les persones en situació de sensellarisme al municipi que pernocten al carrer.

Així, una vegada realitzat el cens, des del consistori assenyalen que es podran portar a terme accions d’«acompanyament i d’empoderament» i assignar-los un professional de referència de l’equip bàsic d’atenció social (EBAS), que «treballarà de manera coordinada amb les entitats especialitzades i amb els diferents serveis» (atenció a la salut, persones migrades, ocupacionals...).

Des del consistoris apunten que a la ciutat hi ha una trentena de persones sense llar que viuen –de manera fixa o temporal– al carrer. «Durant l’any 2021 es van atendre al carrer un total de 91 persones, que no van ser sempre les mateixes, ja que, a diferència d’altres ciutats, l’Hospitalet sol ser una ciutat de trànsit per a persones en situació de sensellarisme», comenten.

No obstant, durant la nit del 19 al 20 de maig de 2021, un total de 150 voluntaris de la Fundació La Vinya, Càritas, Creu Roja i les parròquies de la ciutat van fer també un recompte de les persones sense llar que en aquell moment hi havia al municipi i, com a resultat, van localitzar 92 persones sense llar a la ciutat.

Fins aquest recompte, l’Hospitalet era l’única gran ciutat catalana que no havia realitzat un recompte de persones sense llar, i des de l’executiu municipal havien defensat que la Guàrdia Urbana s’articulava amb els serveis d’emergència municipals cada vegada que detectava persones vivint al carrer.

Centre d’Els Alps

«Aquest cens de persones en situació de sensellarisme a l’Hospitalet es farà seguint criteris tècnics i rigorosos establerts pels professionals de serveis socials i permetrà tenir un control del nombre de persones sense llar que hi ha el territori que pernocten al carrer, així com de la situació personal de cadascuna d’elles, a fi d’oferir-los entrar en el circuit dels serveis socials municipals», remarquen des de l’Ajuntament de l’Hospitalet.

Des de l’ajuntament assenyalen també que, després de realitzar el cens i en cas que ho desitgin, les persones localitzades podran entrar al circuit dels serveis socials municipals, que inclou la utilització del centre residencial d’estada limitada a Els Alps per dormir, rebre aliments o utilitzar el servei de dutxes i de bugaderia.

Notícies relacionades

El 2021 el centre Els Alps va oferir 5.208 àpats (68 persones) al seu menjador social; va repartir 39.833 pícnics i va comptabilitzar 1.257 serveis de dutxes (55 persones).

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet