El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Col·lectius vulnerables

Entitats socials organitzen el primer recompte de persones sense llar de l’Hospitalet

  • L’acció tindrà lloc del 19 al 20 de maig a la nit, entre les 23.30 h i les 02.00 h, i comptarà amb la participació de 150 persones voluntàries

  • L’Hospitalet és l’única de les 10 ciutats més poblades de Catalunya en què no s’ha portat a terme cap recompte de persones sense llar

zentauroepp50667073 barcelona sintecho sabadell  arenas191031121341

zentauroepp50667073 barcelona sintecho sabadell arenas191031121341

1
Es llegeix en minuts

Entitats socials de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) organitzaran el 19 de maig que ve el primer recompte de persones sense llar que viuen a la ciutat. «Malgrat ser la segona ciutat amb més població de Catalunya, ningú sap quantes persones viuen als carrers de l’Hospitalet. Amb aquesta acció volem mostrar una problemàtica que no ha sigut prou visible», han afirmat els promotors de la iniciativa, entre els quals figuren la Creu Roja de l’Hospitalet, Càritas, la Fundació La Vinya o les parròquies de la ciutat.

De fet, l’Hospitalet és l’única de les 10 ciutats més poblades de Catalunya on no s’ha portat a terme cap recompte de persones sense llar. Així, les entitats han unit esforços per portar a terme aquesta iniciativa i han comptat amb la col·laboració i assessorament de la Fundació Arrels, que periòdicament organitza aquest recompte a Barcelona.

L’acció tindrà lloc del 19 al 20 de maig a la nit, entre les 23.30 h i les 02.00 h, i comptarà amb la participació de 150 persones voluntàries.

Increment després de la Covid

Des de l’organització han explicat que les persones interessades a participar encara poden apuntar-se al recompte, amb l’única condició que siguin majors de 18 anys. Es conformaran diferents grups, que es dividiran en els sis districtes de la ciutat i recorreran els carrers de la zona assignada anotant les persones que es trobin dormint al carrer, a les entrades d’edificis, als caixers o en vehicles.

Notícies relacionades

Els promotors han remarcat que l’emergència habitacional «és molt present a l’Hospitalet», i que s’ha incrementat amb la crisi derivada de la Covid-19. «Fan falta polítiques per mitigar el sensellarisme, però necessitem saber quantes persones viuen als carrers i places de la ciutat», han dit.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO