El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Seguretat ciutadana

La Guàrdia Urbana de l’Hospitalet atén 436 requeriments en les primeres setmanes del pla de seguretat d’estiu

  • La majoria es concentren en horari nocturn i, fins ara, han experimentat una reducció d’entre el 25 i el 35% respecte al 2021

  • Han sigut detingudes cinc persones per amenaces greus, recerca i captura pendent, violència domèstica i drogues

La Guàrdia Urbana de l’Hospitalet atén 436 requeriments en les primeres setmanes del pla de seguretat d’estiu

Ayuntamiento de L'Hospitalet de Llobregat.

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) ha atès 436 requeriments ciutadans en les tres primeres setmanes del pla especial de seguretat d’estiu. La policia local i diferents àrees municipals, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, han posat de nou en marxa aquest estiu el pla d’actuació integral UNTOS, «un pla de xoc que s’insereix en l’Aliança per la convivència i l’objectiu del qual és millorar el nivell de convivència i seguretat a la ciutat», assenyalen des del govern municipal.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

Així, des del consistori remarquen també que les actuacions del pla especial se centren en la lluita contra l’incivisme i la inseguretat «en quatre espais de l’Hospitalet que mereixen una atenció especial»: els Blocs de La Florida, l’avinguda de Severo Ochoa, la plaça d’Eivissa i la plaça de la Llibertat. Segons les dades del consistori, la majoria de les incidències es concentren en horari nocturn i, fins ara, han experimentat una reducció d’entre el 25 i el 35% respecte a l’any passat.

Tot i que s’han detectat algunes festes, de vegades amb grans altaveus, diuen des de l’ajuntament, a la zona dels Blocs de la Florida a la nit, l’increment de recursos està permetent actuar de manera efectiva per solucionar aquests incidents. També s’estan portant a terme accions de manera intensiva contra les terrasses irregulars; els soroll nocturn a les àrees de jocs infantils, com les de l’avinguda de la Primavera i l’avinguda de Catalunya; les concentracions de persones que pertorben la convivència i la presència de ‘botellons’, com els de les zones de l’estació de metro Torrassa i Riera dels Frares, entre altres actuacions.

Controls i denúncies

Durant les tres primeres setmanes del pla UNTOS, la Guàrdia Urbana ha realitzat 277 controls estàtics a les zones d’actuació, que han permès identificar 70 persones i imposar 35 denúncies per infraccions a l’ordenança del civisme i quatre de trànsit. També han sigut detingudes cinc persones per amenaces greus, recerca i captura pendent, violència domèstica i drogues.

Els inspectors de Via Pública han fet 63 inspeccions en locals que han derivat en 29 informes d’incidències, en procés de tramitació a l’Oficina de Sancions. En concret, han sigut denunciats 27 establiments amb terrasses: 19 per superar el nombre de taules, cadires o para-sols autoritzats; sis per incompliment d’horari de tancament a les nits, i dos per instal·lar terrasses sense llicència.

Notícies relacionades

També, s’han obert expedients de revocació de llicència de terrassa en bars que acumulaven un elevat nombre de sancions i s’han retirat terrasses no autoritzades. Per la seva banda, la Unitat de Convivència i Policia administrativa ha denunciat nou perruqueries i un estanc per diverses irregularitats relacionades amb la llicència, l’assegurança, les instal·lacions i el soroll.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet