El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Vehicles de mobilitat personal

L’Hospitalet impulsa un pla per frenar el mal ús dels patinets elèctrics a la ciutat

  • Els agents cívics van detectar més de 5.000 comportaments incorrectes i la Guàrdia Urbana va interposar 1.505 multes, en comparació amb les 750 sancions del 2020

  • Durant l’any 2021, hi va haver al municipi183 accidents en els quals estaven implicats els patinets

L’Hospitalet impulsa un pla per frenar el mal ús dels patinets elèctrics a la ciutat

Ayuntamiento de L'Hospitalet

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) ha posat en marxa un pla d’acció que vol fer front al mal ús que alguns usuaris fan dels vehicles de mobilitat personal (VMP), com els patinets elèctrics, i «corregir uns comportaments que posen en perill la bona convivència amb els vianants i amb la resta dels vehicles». Aquest parc de vehicles creix dia rere dia i «es fa necessari sensibilitzar els usuaris sobre el bon ús del patinet elèctric i que coneguin la normativa que els afecta». Segons les dades del consistori, del 2020 al 2021, les infraccions de conductors de patinets van augmentar un 100%.

La campanya es fa cada mes en un barri de la ciutat. Per ara, ha començat a Collblanc – la Torrassa i consta de tres fases. En una primera, els treballadors informen de la normativa d’ús del VMP; en una segona fase, els agents cívics sensibilitzen sobre el bon ús del patinet elèctric, i, finalment, en una tercera fase, la Guàrdia Urbana fa campanyes intensives de detecció i denúncia de l’incompliment de la normativa, amb multes que poden anar dels 100 als 1.000 euros.

Durant l’any 2021, hi va haver a la ciutat 183 accidents en els quals estaven implicats els patinets. Els agents cívics van detectar més de 5.000 comportaments incorrectes i la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet va interposar 1.505 multes, en comparació amb les 750 del 2020.

Així, les infraccions més habituals són aquelles relacionades amb el fet de circular per llocs on no està permès fer-ho, com ara voreres o zones de vianants, o fer-ho en contradirecció; no respectar el semàfor en vermell; transportar passatgers al vehicle; no obeir els senyals de prohibició o restricció; conduir de manera negligent, i utilitzar auriculars o dispositius de telefonia mòbil.

Normativa de la DGT

Des de l’Ajuntament de l’Hospitalet recorden també als veïns que, segons el nou Reglament general de circulació i de vehicles de la Direcció General de Trànsit, que regula en tot l’Estat l’ús dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal, queda prohibit el seu ús per les voreres i zones per als vianants, que han de circular preferentment pels carrils bici o les vies de 30 d’ús compartit, que només els pot utilitzar una persona i que han de limitar la velocitat a 25 km/h.

Notícies relacionades

A més, els patinets elèctrics han de complir les normes de circulació com la resta de vehicles, de manera que els seus conductors no poden utilitzar telèfons mòbils ni auriculars i estan obligats a passar els controls d’alcoholèmia i drogues. També estan obligats a portar casc en els termes que reglamentàriament es determinin i a la nit s’han de fer visibles fent ús de llums.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO