El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Desnonament

Els Mossos desallotgen el Casal Social Ocupat La Lokomotiva de l’Hospitalet de Llobregat

  • Des de la policia catalana assenyalen que el desallotjament s’ha portat a terme sense incidents i que no s’ha detingut cap dels integrants

Els Mossos desallotgen el Casal Social Ocupat La Lokomotiva de l’Hospitalet de Llobregat

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest divendres, 8 d’abril, el Casal Social Ocupat La Lokomotiva, ubicat al barri de Santa Eulàlia de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). El dispositiu policial ha durat un parell d’hores i s’ha portat a terme arran d’una ordre judicial, segons informa la policia catalana.

Durant el temps que ha durat l’operació de desnonament, al voltant d’unes 40 persones s’han concentrat als voltants de l’espai ocupat per donar recolzament als integrants del casal.

Així, els Mossos expliquen que el desallotjament s’ha portat a terme sense incidents, que una vegada han entrat a la propietat han convidat a sortir els ocupants i que aquests han marxat, per la qual cosa no s’ha detingut cap dels integrants. Segons ha avançat el diari local Districte 7 i han assenyalat a aquest diari des de la policia catalana, després de dues hores, els Mossos han desallotjat les últimes sis persones que quedaven a la nau, que s’han reunit amb els companys que els esperaven fora.

Així, una vegada finalitzada l’actuació policial i després de comprovar que no quedava ningú a l’edifici, s’ha tornat l’immoble a la propietat.

Notícies relacionades

El CSO La Lokomotiva feia uns nou anys que estava ocupat i funcionava com un centre comunitari on s’organitzaven actes, activitats i concerts. Així, junt amb altres espais ocupats com l’Ateneu La Pua, El Pahtio o L’Astilla, La Lokomotiva ha sigut un dels centres més representatius del tímid ressorgiment que el moviment okupa ha viscut a l’Hospitalet en els últims anys.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO