El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Vist per a sentència

Un jove francès afronta 15 anys per una violació en un hotel de l’Hospitalet de Llobregat

  • La fiscalia ha reclamat la pena màxima prevista per a delictes d’agressió sexual, a més de 60.000 euros, com a mínim, d’indemnització

  • El relat del ministeri públic assenyala que, al seu torn, un altre jove, menor d’edat, també violava l’amiga de la víctima en una altra habitació

BARCELONA 2016 /02/23 Politica Presa de possessió de la Comissió Jurídica Assessora. Saló de Sant Jordi del Palau de la Gener

BARCELONA 2016 /02/23 Politica Presa de possessió de la Comissió Jurídica Assessora. Saló de Sant Jordi del Palau de la Gener / JoanCortadellas (Delegaciones)

3
Es llegeix en minuts
EFE

La fiscalia demana 15 anys de presó per a un jove francès per, presumptament, violar una noia en un aparthotel de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) l’agost del 2018, després de sortir de festa pel Port Olímpic de Barcelona i mentre un altre jove, menor d’edat, també violava l’amiga de la víctima en una habitació contigua. En el judici, que ha tingut lloc aquest dimarts a la secció setena de l’Audiència de Barcelona i que ja ha quedat vist per a sentència, el ministeri públic ha reclamat la pena màxima prevista per a delictes d’agressió sexual, a més de 60.000 euros, com a mínim, en conceptes de multes i indemnitzacions.

Segons descriu el ministeri públic en el seu escrit provisional, el processat i dos amics seus, també de nacionalitat francesa, van sortir de festa per la zona d’oci nocturn del Port Olímpic de Barcelona la nit de l’1 d’agost del 2018. Al port, assenyala la fiscalia, van conèixer dues noies, i els cinc van acabar a l’aparthotel que els joves francesos havien llogat a l’Hospitalet de Llobregat.

Un cop dins, els nois van proposar i van insistir a tenir relacions sexuals, arribant fins i tot a oferir diners a canvi, però elles s’hi van negar contínuament. Cap a les 7.30 h, diu el ministeri públic, el menor dels tres amics es «va aprofitar que les noies estaven en una situació de vulnerabilitat per trobar-se en un lloc que desconeixien, i en va violar una en una habitació de l’aparthotel».

Mentrestant, al menjador, el processat i el tercer amic van començar a desvestir la víctima del cas d’aquest dimarts, sempre amb la seva negativa a mantenir relacions sexuals, i, al final, la van forçar a entrar en una altra habitació, on l’acusat la va violar amb l’ajuda del seu amic, que subjectava la noia.

Van fugir a França

El ministeri públic remarca que les dues amigues en cap moment van consentir les relacions que pretenien tenir els nois, i que al final les van violar utilitzant la força en contra de la seva voluntat. Després de les agressions, acaba dient la fiscalia, les joves van sortir de les habitacions i van començar a increpar els tres nois pel que havien fet, iniciant una baralla en què es van llançar objectes mútuament, com una ampolla de vidre i el telèfon de l’hotel.

Les víctimes van trucar al 112 i van mirar d’impedir que els acusats fugissin del lloc, però els tres nois van aconseguir sortir, arribar al seu cotxe i fugir cap a França el mateix matí. Per la seva banda, l’acusat ha negat en el judici haver violat la víctima, com també ho ha fet el segon amic major d’edat, que ha declarat com a testimoni; el tercer era menor d’edat en el moment dels fets i no ha estat processat ni citat en aquest procediment.

Els dos amics han assegurat que les dues noies van tenir sexe consentit amb ells i que, després de tenir relacions sexuals, els van reclamar diners. Ells, segons la versió de l’acusat, es van negar a donar els diners a les noies i és en aquest moment, ha apuntat el processat, quan elles van començar a cridar, llançar objectes i amenaçar-los de portar-los a la policia.

Van fugir instantàniament a la seva ciutat, Clarmont-Ferrand (França), ha dit l’acusat, perquè una de les noies va assegurar que tenia un oncle mosso d’esquadra i van tenir por de veure’s implicats en una causa judicial a l’estranger, on eren turistes. La víctima ha desmentit la versió que han donat l’acusat i el seu amic i ha dit que l’única cosa que van fer per pròpia voluntat va ser acceptar la invitació dels nois d’anar al seu apartament a beure unes copes, amb la pretensió de continuar la festa en un altre lloc.

Notícies relacionades

La noia ha remarcat que en tot moment es va negar a tenir sexe i que, tot i que empenyia els nois per intentar que no la violessin, entre els dos eren més forts que ella.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO