El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Després de la Covid-19

L’Hospitalet destina 90.000 a ajudes directes al sector turístic, però exclou els HUT i les llars compartides

  • Les empreses hauran de justificar una disminució d’ingressos d’almenys el 25% per la pandèmia

L’Hospitalet destina 90.000 a ajudes directes al sector turístic, però exclou els HUT i les llars compartides

Ayuntamiento de L'Hospitalet

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) impulsa un programa d’ajudes a empreses de diferents modalitats d’allotjament turístic afectades per l’impacte econòmic provocat per les restriccions de la pandèmia. Es destinarà una partida de 90.000 euros i es podran beneficiar hotels, hotels apartament, edificis sencers d’apartaments turístics, hostals, pensions i albergs.

No obstant, han quedat excloses les vivendes d’ús turístic (HUT) i les llars compartides –habitacions compartides–. Segons van explicar a l’ACN fonts municipals, l’elecció es justifica per la capacitat de generació d’ocupació de cada subsector. L’objectiu de les ajudes, expliquen, és garantir el manteniment de llocs de treball.

Quant als criteris d’adjudicació de les ajudes, es repartiran en funció del nombre d’habitacions de cada establiment i haurà de justificar-se una caiguda dels ingressos d’almenys el 25% el 2020.

Notícies relacionades

Des de l’Ajuntament de l’Hospitalet també destaquen que el sector hoteler ha col·laborat durant la pandèmia acollint la campanya de vacunació contra la Covid-19, allotjant personal sanitari en quarantena, així com persones sense llar durant el confinament.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO