El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

A l’Hospitalet

La nova estació de metro Ernest Lluch entrarà en servei el 25 de juliol

  • La nova parada millorarà la cobertura de la xarxa de metro, ja que està ubicada entre dues estacions separades per 1,2 quilòmetres de distància

  • La infraestructura ha suposat una inversió de 17,8 milions d’euros i està previst que rebi uns 15.000 viatgers al dia

La nova estació de metro Ernest Lluch entrarà en servei el 25 de juliol
1
Es llegeix en minuts
EFE

L’estació Ernest Lluch de la línia L5 del metro, ubicada a l’Hospitalet de Llobregat, entre les parades de Pubilla Cases i Collblanc, entrarà en servei el 25 de juliol, segons ha informat aquest dilluns la Generalitat. La nova parada, que ha suposat una inversió de 17,8 milions d’euros, millorarà la cobertura de la xarxa de metro, ja que està ubicada entre dues estacions separades per una distància d’1,2 quilòmetres, i està previst que rebi uns 15.000 viatgers al dia.

Situada a la frontera amb Barcelona, és la vintena estació de metro de l’Hospitalet i la número 160 de tota la xarxa, i permetrà millorar també la connexió amb el tramvia, ja que està al costat de la parada de Tram homònima i facilitarà l’accés a recintes públics com el Cementiri de Sants, situat a pocs metres.

Tot i que l’obra civil de l’estació estava feta des de feia 10 anys, la construcció de l’interior es va paralitzar durant molt temps per motius pressupostaris. El 2019 el Govern va reiniciar els treballs per completar-la, que principalment han consistit en el condicionament interior, la formació dels accessos, l’arquitectura, els acabats i les instal·lacions, juntament amb les construccions auxiliars de la nova estació, i les tasques d’urbanització en superfície.

Un territori «més connectat»

Finalitzada l’obra i completades les proves tècniques i de seguretat corresponents, l’estació entrarà en servei diumenge, 25 de juliol.

Notícies relacionades

El Govern ha remarcat que la posada en marxa de la nova estació «reafirma l’aposta per promoure un territori més connectat i una mobilitat més sostenible».

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO