Gairebé 350 alumnes

Tercer dia d’acampada de famílies i treballadors davant Educació contra el tancament de l’Acadèmia Cultura

Asseguren que s’hi estaran fins que la Generalitat revoqui l’ordre de tancament del centre concertat

Tercer dia d’acampada de famílies i treballadors davant Educació contra el tancament de l’Acadèmia Cultura
1
Es llegeix en minuts

Famílies i treballadors de l’escola concertada Acadèmia Cultura de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) acampen des de dilluns davant la seu del Departament d’Educació a la Via Agusta de Barcelona contra el tancament del centre. Amb el recolzament del sindicat CCOO, els concentrats, que ja han passat dues nits a les sis tendes plantades, reclamen la continuïtat d’una escola que compta amb gairebé 350 alumnes i que dona feina a una cinquantena de persones.

Recorden que els centres públics del districte de Collblanc-Torrassa, la majoria d’alta complexitat, no podran absorbir els alumnes perquè ja estan «al límit» i que això obligarà moltes famílies a portar els seus fills a escoles de fora del barri, amb la despesa que això suposa.

L’acampada, que no estava programada, va començar dilluns de manera espontània després d’una protesta convocada per CCOO davant la seu d’Educació. Els concentrats han deixat clar que la seva voluntat és mantenir l’acampada fins que la Generalitat revoqui l’ordre de tancament de l’escola, contra la qual els sindicats han presentat un recurs d’alçada, i que totes les parts s’asseguin a negociar una solució que permeti mantenir obert el centre.

Gairebé 4.000 firmes contra el tancament

Notícies relacionades

Les famílies i el personal de l’escola van presentar fa dues setmanes 3.700 firmes contra el tancament del centre a la seu del Departament d’Educació i s’han reunit amb l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, que, a part d’oferir-los el seu recolzament, ja ha reclamat a la Generalitat solucions perquè el tancament de l’Acadèmia Cultura no es tradueixi en un increment de les ràtios per sobre del que marca la llei a les escoles del seu al voltant.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO