El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

A Collblanc - la Torrassa

L’Hospitalet reclama a la Generalitat alternatives al tancament de l’Acadèmia Cultura

Des del consistori es recorda que les escoles pròximes estan «al límit» i no podran absorbir els 340 alumnes del centre

L’Hospitalet reclama a la Generalitat alternatives al tancament de l’Acadèmia Cultura
1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) ha reclamat aquest dimarts a la Generalitat solucions per evitar que el tancament de l’escola concertada Acadèmia Cultura del barri de laTorrassa es tradueixi en un increment de les ràtios a les escoles pròximes.

Des del consistori es recorda que la matrícula actual al districte de Collblanc-Torrassa està «al límit», tant a primària com a secundària, i que cal trobar alternatives per distribuir els prop de 350 alumnes del centre.

El regidor d’Educació, David Quirós, també ha recordat que la majoria de centres públics del districte són d’alta complexitat i que incrementar les ràtios dificultaria encara més la seva gestió.

Distribució de l’alumnat

Segons l’Ajuntament, distribuir els alumnes de l’Acadèmia Cultura en altres centres del districte situaria el nivell d’ocupació en un 109% en educació infantil i primària, en un 106% en educació secundària, i arribarà al 115% d’ocupació en els últims cursos de l’ESO si no s’augmenta l’oferta educativa.

Notícies relacionades

Les famílies, que aquest dimarts s’han manifestat de nou contra el tancament de l’escola davant el Departament d’Educació, temen que la solució passi per enviar els seus fills a escoles i instituts d’altres barris de la ciutat, amb les despeses de desplaçament que això comportaria.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO