El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Vinculat al còmic

El Museu de l’Hospitalet proposa descobrir les ‘caixes frikis’ de la col·lecció de Jaume Vidal

  • Són les peces que al llarg de la seva vida ha reunit el periodista Jaume Vidal, un col·leccionista «poc convencional»

  • Es mantindrà oberta fins al 12 de setembre a Casa Espanya, de dimarts a divendres, de 17 a 20 hores, i els dissabtes i diumenges, d’11 a 14 hores

El Museu de l’Hospitalet proposa descobrir les ‘caixes frikis’ de la col·lecció de Jaume Vidal
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

‘Caixes frikis. Una mirada de Jaume Vidal’ és l’exposició temporal que el Museu de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) inaugura el pròxim 22 d’abril. Són les peces que al llarg de la seva vida ha reunit el periodista Jaume Vidal, un col·leccionista «poc convencional», com demostra el títol de ‘caixes frikis’.

A l’exposició, els assistents podran trobar moltes peces relacionades amb el món del còmic –com Corto Maltés o Superman–, amb agents secrets, cotxets de joguina i jocs, entre d’altres. «Tot, ordenat en caixes de les que no podem conèixer tot el contingut», assenyalen des de l’Ajuntament.

Com indica Agustín Fructuoso, comissari de l’exposició, el detall de no saber-ho tot «és important», ja que fa que les ‘caixes frikis’ no siguin mers contenidors del col·leccionista: «Mentre que un col·leccionista es mou fent equilibris entre els seus desitjos i obsessions i la necessitat de mostrar les seves possessions, Jaume Vidal és un obsés al qual no li importa no ensenyar-ho tot, i és justament aquest no mostrar-ho el que converteix les seves caixes en espais on tenen cabuda somnis, desitjos, obsessions, records, reflexions..., és a dir, tot el que se li demana a un contenidor de matèria poètica com és una obra d’art».

Fins al 12 de setembre

Jaume Vidal (Barcelona, 1958) és llicenciat en ciències de la informació. Des de 1987 ha treballat com a periodista cultural especialitzat en arts visuals i còmic, als diaris Avui, La Vanguardia, El Observador i El País. A més, a El Punt i El Punt-Avui ha sigut redactor en cap de Cultura. També ha comissariat exposicions al voltant del món del còmic i ha escrit diversos llibres sobre el tema.

Notícies relacionades

La mostra es mantindrà oberta fins al 12 de setembre a Casa Espanya, de dimarts a divendres, de 17 a 20 hores, i els dissabtes i diumenges, d’11 a 14 hores.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO