El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

COL·LECTIUS VULNERABLES

L'Associació Educativa Ítaca de l'Hospitalet exposa als reis les seves mesures per combatre la pobresa

L'entitat presta ajuda a més de 1.500 persones de la zona nord del municipi barceloní

Entre els barris on Ítaca actua, n'hi ha un dels de més densitat de població d'Europa

capture-20200318-21164733

capture-20200318-21164733

1
Es llegeix en minuts
EFE / El Periódico

Representants de l’Associació Educativa Ítaca van conversar el dimarts 14 d’abril amb els reis per donar-los a conèixer les actuacions que estan duent a terme per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus en famílies desfavorides de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès).

En una videoconferència des del Palau de la Zarzuela, Felip i Letizia van xerrar amb el director general de l’entitat, Felipe Campos, que va ser premi Social de la Fundació Princesa de Girona el 2013, i altres càrrecs de l’associació, segons han informat fonts de la Casa Reial.

Els reis es van interessar per l’atenció que el mig centenar de treballadors de l’Associació Educativa Ítaca presta a més de 1.500 persones de la zona nord de l’Hospitalet, una de les més deprimides del municipi, després que es tanquessin les escoles per l’estat d’alarma que el Govern central va decretar el passat 14 de març a causa de la pandèmia.

Un dels barris més densos d’Europa

Entre els barris on Ítaca actua, hi ha Collblanc, la Torrassa, un dels de més densitat de població d’Europa, amb 56.000 habitants de 122 nacionalitats diferents, fet que dificulta el confinament de les famílies i els menors. Amb la col·laboració de l’Obra Social La Caixa, treballa contra la pobresa infantil en altres barris de la zona nord de l’Hospitalet, on atén gairebé 800 famílies vulnerables i 1.500 nens.

Des que es va agreujar la crisi del coronavirus, han ajudat les famílies amb targetes moneder per a la compra d’aliments i d’higiene i han facilitat recolzament psicològic a les que estan en pitjor situació. També col·laboren en l’educació dels nens, amb classes de reforç i la distribució d’ordinadors i tauletes perquè puguin connectar-se a internet i seguir les indicacions dels professors.

Notícies relacionades

En la conversa telemàtica amb els reis, també van participar la responsable de Captació de Fons i Qualitat de l’associació, Diana Calderón, i la de Relacions Institucionals i Xarxes, Laura Candelario.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA