El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

MÚSICA

El heavy-metal de Soulfly aterra a l'Hospitalet

La banda nord-americana liderada per Max Cavalera ofereix aquest dimarts un concert en companyia de Killus i Donuts Hole

24312841 10156065648229446 6613901178320562050 n

24312841 10156065648229446 6613901178320562050 n

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Soulfly, la banda barreja de groove i thrash metal liderada per Max Cavalera, arriba aquest dimarts 31 de juliol a la Sala Salamandra per oferir un concert únic acompanyada dels grups Killius i Donuts Hole.

A partir de les 19.30 h s’obriran les portes de la sala per donar pas a les primeres notes entonades per aquesta banda originària de Phoenix que barreja estils brasilers i ètnics i al capdavant de la qual se situa Cavalera, exmembre de la banda Sepultura, que liderava juntament am el seu germà Igor.

Des que va iniciar la seva activitat fa ja 20 anys, Soulfly ha passat per diferents etapes i ha rebut influències de tot el món, derivades dels viatges que han portat el cantant i compositor a girar al voltant del globus durant el seu gairebé mig segle de vida.

Influències que, lligades a aquestes arrels que han portat el mateix Max a reivindicar el grup com una “tribu”, han convertit la banda en tot un referent internacional al món del heavy i el seu propi líder en una autèntica llegenda del heavy metal brasiler.

Amb una trajectòria complicada i una infantesa i adolescència marcades per l’absència d’una figura paterna i problemes amb l’alcohol, Max és definit com un “xaman místic, un cantant protesta, un heroi revolucionari, un metaler quotidià i un furiós consumidor de música heavy en totes les seves formes”. Però també com a “marit, pare –una cosa que sempre li va faltar a ell–, líder i compositor”.

Una figura que ha girat per tot el món aportant a Soulflys la seva veu, guitarra i habilitat al berimbau –un instrument de corda percudida que sol acompanyar la famosa capoeira brasilera– acompanyat dels guitarristes Marc Rizzo i Mike Leon i del seu propi fill, el bateria i percussionista Zyon Cavalera.

Nit heavy 

La banda aterra avui a l’Hospitalet, on oferirà als assistents un repàs dels seus últims treballs, inclòs Archangel, el seu desè àlbum d’estudi, que va veure la llum l’agost del 2015.  

Acompanyant-los hi haurà Killus, la banda de rock metal industrial de Vila-real les influències de la qual van des de grups com White Zombis o Nine Inch Nails fins a Ministry o Marilyn Manson.

També ho faran Donuts Hole, una banda barcelonina nascuda el 2009 amb l’objectiu de “crear música independent sense un estil fix”. Amb una energia contagiosa i el seu primer LP sota el braç, ‘Nos sobra el tiempo’ va començar a rodar per sales de tot Espanya amb una gran acollida.

La banda de metal alternatiu, que rep influències de diferents estils musicals, va llançar el 2016 el seu treball ‘En cada hogar’, que ara ve a mostrar al públic hospitalenc junt amb nous projectes i èxits destacats com ‘Todxs somos parte’.

Notícies relacionades

Les entrades tenen un preu de 25€ les anticipades i 30€ a taquilla i es poden adquirir per internet a la pàgina web wegow.com.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA