El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

PER UN ESTIU SEGUR

L'Hospitalet reforça la seguretat de cara a l'estiu

La ciutat incrementa la vigilància en l'espai públic en temporada estival, època propícia per a robatoris i incivisme

mossos

mossos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fins al 30 de setembre, l’Hospitalet incrementa la vigilància policial en l’espai públic, reforçant els cossos de seguretat tant delsMossos d’Esquadra com de la Guàrdia Urbana. La campanya ‘Estiu segur’ posa especial incidència en la prevenció de delictes A la via pública i el control de les normes de convivència i civisme.

Durant aquest període s’augmentarà la vigilància policial, sobretot en espais públics, parcs, places i altres llocs freqüentats, així com en activitats festives i zones de lleure.

S’intensifica, a més, la prevenció de les infraccions penals més habituals en aquesta època, com són els robatoris i els delictes contra la salut pública, especialment per delictes relacionats amb el tràfic de drogues, i s’augmenta la inspecció d’establiments públics.

Les actuacions de la campanya ‘Estiu segur’ es planifiquen en una taula de coordinació operativa formada per membres de la Guàrdia Urbana, els Mossos i la Policia Nacional, que es reuneixen setmanalment per analitzar el resultat i la resposta ciutadana a la campanya.  

Després d’analitzar els resultats d’aquest increment de la vigilància policial l’any passat a la ciutat, s’ha optat per tornar a repetir aquesta campanya, reforçant els punts clau en què les forces de seguretat van invertir més esforços.  

Repetir una campanya exitosa

A la campanya d’estiu del 2017, es van dur a termemés de 14.300 intervencions policials a la via pública, amb 11.222 identificacions, més de 1.500 comprovacions de vehicles i 92 actuacions per ocupacions il·legals de vivendes.

A més, l’any passat es van obrir 461 actes, la immensa majoria dels quals (364) va ser per possessió o tràfic d’estupefaents, i es van imposar, a més, 837 denúncies per infraccions de l’ordenança municipal de de civisme i convivència.

En la prevenció de les infraccions més habituals –robatoris amb violència o intimidació, amb força o a l’interior de vehicles– es van realitzar 571 controls i 187 detencions. D’altra banda, en el cas de delictes contra la salut pública, venda i tràfic de drogues, els cossos policials van detenir un total de 51 persones i van dur a terme 143 inspeccions en establiments públics.

Notícies relacionades

L’Hospitalet posa així mateix al servei de la ciutadania i el teixit comerciall’aplicació per a mòbils Seguretat Ciutadana, que permet fer trucades d’emergència a la Guàrdia Urbana, Mossos i el 112, així com comunicar-los incidències i denúncies, amb un sistema de geolocalització que facilita la ràpida intervenció policial.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA