El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

La costella ibèrica desossada del restaurant Mug, la tapa més popular de l'Hospitalet

Un jurat ha elegit la tapa més creativa, la més saborosa i la tapa i el servei de qualitat que han rebut respectivament els locals Mug, Bodega 1912 i Foc de Kuina

Imatge de l’entrega de premis del concurs de la millor tapa de l’Hospitalet, aquest dimarts.

Imatge de l’entrega de premis del concurs de la millor tapa de l’Hospitalet, aquest dimarts. / AJUNTAMENT DE L'HOSPITALET

1
Es llegeix en minuts
J. S. / L'Hospitalet

La Primavera de Tapes de l'Hospitalet es va celebrar per segon any consecutiu, en el marc de les Festes de Primavera, del 18 al 23 d'abril. Va ser un èxit i una bona manera de posar en relleu la gastronomia que es fa a la ciutat en una especialitat com és la tapa. No en va, durant les Festes de Primavera aquests establiments van elaborar una mitjana de 150 a 200 tapes per dia.

Una de les novetats d'aquest any era el concurs per escollir les millors tapes de la ciutat. Ara ja hi ha veredicte: el premi a la tapa més popular, amb 172 vots, ha estat per al restaurant Mug, per la costella ibèrica desossada amb el suc del seu rostit i gelatina de taronja amb gingebre. El mateix establiment ha estat el guanyador de la tapa més creativa.

L'elecció ha estat gràcies a la votació dels ciutadans que, a través de la seva participació en aquesta Primavera de Tapes, han escollit la més popular de les 29 propostes. També han quedat finalistes, segons la votació popular, La Tasca d'en Nito i Trifàsic.

Per la seva part, el vencedor en la categoria de tapa més saborosa és per al Celler 1912, amb la tapa de sardinetes banyades en tomàquet i alvocat. Finalment, el guardó a la tapa i al servei de qualitat ha estat per a Foc de Kuina, en concret per a la croqueta casolana de pernil ibèric.

L'alcaldessa, Núria Marín, i el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Ocupació, José María Garcia Mompel, van assistir a l'entrega de premis del concurs. Davant de l'èxit de la iniciativa, l'alcaldessa ha anunciat també que des de l'àrea de Promoció Econòmica s'està mirant la possibilitat que l'any que ve, coincidint amb les festes majors dels barris de la ciutat, se celebri també una edició per barris de la Primavera de Tapes.

Notícies relacionades

El jurat -format per Juan Cruz, director de cinema i director precisament de 'Tapes'; Ángel Ruiz, gerent del Gremi d'Hostaleria de l'Hospitalet, i Juan Carlos Blanco, Eduard Cerro, Noemí Izquierdo i Àngel Palmero, professors del Centre de Formació d'Hostaleria- va visitar els 29 establiments participants i va degustar les 29 tapes proposades.

Llegiu més informacions de l'Hospitalet a l'edició local