Assetjament laboral

El TSJC confirma la condemna a un subinspector dels Mossos de Granollers per assetjament laboral

La sentència va al·legar que l’assetjament va sorgir de mostrar el seu «descontentament o contrarietat per la reducció de jornada de la víctima»

El TSJC confirma la condemna a un subinspector dels Mossos de Granollers per assetjament laboral

Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la sentència de l’Audiència de Barcelona que, el desembre del 2021, va condemnar un subinspector dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Granollers a sis mesos de presó per assetjament laboral d’una agent.

La sentència, consultada per Europa Press, també confirma que l’haurà d’indemnitzar amb 149.618 euros per fets que van començar el setembre del 2013, quan l’agent es va reincorporar després d’una baixa de maternitat i va demanar una reducció de jornada que se li va concedir; després d’això, el superior va decidir apartar-la de la policia científica i adjudicar-li funcions administratives.

El 2015, després de discrepàncies sobre com col·locar les taules de treball, la va ubicar al despatx de l’oficina d’atenció al ciutadà, mentre que la resta de la unitat continuaven treballant al despatx habitual, en una altra planta de la comissaria.

L’assetjament va sorgir a partir de la petició de reducció de jornada

En aquest despatx no tenia telèfon i només se li assignaven funcions administratives, no policials, i el superior no «l’avisava de les reunions que es feien a la seva unitat ni li impartia directament ordres o instruccions, sinó que ho feia a través dels seus companys, i li deia que no servia com a policia, que valia la meitat que la resta dels seus companys i que únicament valia com a administrativa».

L’octubre d’aquell any, en el transcurs d’una reunió entre tots dos, el mosso condemnat, «amb ànim de vexar i degradar» la dona, li va proferir expressions tals com «tu el que has de fer és operar-te les mamelles», «¿què passa?, ¿tens un fill meu i no ho sé?» o «ves-te’n a la perruqueria, posa’t guapa i comença a espavilar-te una miqueta». Davant aquestes expressions, l’agent va tenir un episodi d’ansietat i un posterior desmai.

La treballadora va sol·licitar una baixa laboral temporal, que es va convertir en indefinida l’abril del 2017

Notícies relacionades

Quan feia quatre mesos que estava de baixa per aquesta raó, el subinspector va anar a la clínica que la tractava i va demanar informació sobre les visites que havia fet abans d’estar de baixa i va passar als seus superiors la informació sobre els dies en què va ser atesa a la clínica durant horari laboral sense comunicar la seva absència.

Llegeix totes les notícies de Granollers a EL PERIÓDICO Granollers

Temes:

Granollers