MODEL DE NEGOCI EN AUGE
Botiga de posar i treure
Un antic garatge del carrer de Santa Tecla acull comerços efímers i tota mena de celebracions
L'espai, gestionat per dues germanes, es pot llogar per hores
En els temps que corren, ¿quins nous negocis poden permetre's obrir una botiga en un punt cèntric de Barcelona? No només això, amb les vendes per internet a l'ordre del dia, ¿fins a quin punt és necessari obrir un establiment els 365 dies de l'any? Amb aquestes preguntes com a punt de partida, les germanes Alejandra i Carmen Martín, de 27 i 30 anys respectivament, van començar a elaborar a consciència un business plan per al vell aparcament del seu avi situat al número 11 del carrer de Santa Tecla, a la part més baixa de la Vila de Gràcia, a dos passos del cobejat passeig de Gràcia.
Després de reformar a fons l'aparcament, amb l'única ajuda financera d'uns quants amics de confiança convertits en socis capitalistes, les germanes Martín han creat Santa Tecla 11. Fins ara, des de l'obertura del local, el mes de setembre del 2014, els 70 metres quadrats de l'espai polivalent han acollit nombroses pop-up stores, una mena de botigues efímeres,
de posar i treure, però també diverses presentacions de llibres, desfilades i còctels. Ja tenen tancades algunes setmanes, fins i tot mesos, de l'any 2016. «Es pot llogar per hores, per dies i per setmanes. Depèn de la mena d'esdeveniment, però un paquet mínim de cinc hores pot sortir per 250 euros. Si agafen més hores, ajustem el preu», explica Carmen.
Sense molèsties
A Santa Tecla 11 «sempre passen coses», afegeix Alejandra. No descarten cap acció al seu espai sempre que sigui respectuosa amb els veïns. «Només pot estar obert fins a la 1 de la matinada, com a molt tard. No està pensat per celebrar-hi grans festes. Per a això ja hi ha molts altres locals», matisa.
Els veïns han rebut amb els braços oberts el seu projecte. «Em sembla una idea estupenda, una bona manera de revitalitzar el carrer. Durant uns anys va estar molt oblidat, sense vida, però últimament han obert negocis joves, amb moltes ganes», explica una veïna, María Josefa Fuentes, que fa uns mesos va exposar durant uns quants dies la seva pròpia col·lecció de roba interior a Santa Tecla 11.
María Dolores Güell va llogar durant cinc dies l'espai per vendre
joies i altres complements. «Em
dedico a la importació i busco espais per vendre en campanyes puntuals. Santa Tecla 11 m'agrada per la seva localització, molt cèntrica i amb molta gent jove», explica Güell.
Les propietàries del negoci no es limiten a donar les claus al client del que en un altre temps va ser un aparcament. «Si el client ho desitja, pot comptar amb nosaltres en tasques organitzatives i de planificació», explica Carmen, que té estudis en Direcció hotelera i diverses especialitzacions com aparadorisme i màrqueting del sector de luxe. La seva germana va estudiar dret i parla cinc idiomes. «Vivim l'era de la desespecialització. Qualsevol empresari ha de tocar moltes coses, i nosaltres -continua Carmen- crec que ens complementem molt bé. Fem un bon equip». H
- Pensions Natalia de Santiago sobre la jubilació: «Tenim un problema si deixem els diners quiets al banc»
- Fiscalitat ¿Quines despeses del cotxe em puc desgravar en la declaració de la renda?
- Bancs Confirmat pel Banc d’Espanya: aquests són els motius pels quals poden bloquejar-te el compte
- Els 10 vestits més bonics (i memorables) de la història de la Met Gala
- Selecció 10 pel·lícules d’estrena en plataformes que no et pots perdre al maig
- Electricitat Causes de l’apagada i solucions perquè no es repeteixi: els experts vaticinen què passarà a partir d’ara a Espanya
- Tiktok Un cuiner xinès destapa quin és el client més rendible en un bufet i el que menys
- Futbol El polèmic raper Travis Scott estamparà el seu logo a la samarreta del Barça
- Canvi inesperat en la guerra comercial: la Xina cedeix i ara vol negociar amb Trump
- Mossos i Policia Nacional Detingudes tres persones a Castelldefels i Montcada per enaltiment del terrorisme gihadista