UN VEÍ DE GRÀCIA... Pau Poch, actor

«Gràcia va veure néixer tots els personatges de 'Merlí'»

Iván Blasco, el personatge de la sèrie 'Merlí' (TV-3 i La Sexta) que va introduir el trastorn de l'agorafòbia, l'interpreta Pau Poch. Va ser precisament la seva elecció com a actor del projecte televisiu el que l'ha portat a ser veí del barri de Gràcia

En les altures 8 Pau Poch, al terrat de l’edifici de Gràcia en el que habita.

En les altures 8 Pau Poch, al terrat de l’edifici de Gràcia en el que habita. / joan puig

3
Es llegeix en minuts
Carme Escales
Carme Escales

Periodista

ver +

Pau Poch (Masnou, 1993) tenia 11 anys quan li van trucar per passar elcàsting d'una obra al Teatre Nacional. I el van agafar. Poch era el nen que li faltava al director Sergi Belbel per a la seva obra 'Forasters'.

Poch s'havia iniciat en el teatre als 6 anys, en classes extraescolars. Per a ell la ciutat de Barcelona era un lloc d'anada i tornada. Aquí es venia a treballar o per assumptes mèdics. I ell, ja de molt petit, ho va viure tot. «Dels 2 als 5 anys vaig tenir una malaltia que em va fer venir molt a l'Hospital de Dia de Sant Joan de Déu. Cada vegada que torno a aquest hospital se'm remou tot perquè és com si allà hagués tornat a néixer», explica. «Els meus pares sempre es van sentir molt ben tractats», agraeix l'actor, que ha col·laborat amb AFANOC i la Casa dels Xuklis (allotjament per a famílies amb nens i nenes amb càncer), sempre que l'hi han demanat.

De treballar a viure

També era encara un nen quan el Pau va actuar a 'Bales i ombres', al Teatre Lliure de Montjuïc. Ho va fer també en sèries com Abuela de verano (TVE) i en pel·lícules com 'Rec 2' i 'Les veus del Pamano', basada en la novel·la de Jaume Cabré sobre la postguerra al Pirineu de Lleida, en la qual Pau Poch interpreta el Ventureta, una criatura que mor assassinada.Excepte dos mesos que el Pau, després dels seus exàmens de Selectivitat, es va agafar per passar-los a Nova York, ha residit sempre a la calma del Masnou, el poble dels seus pares, i el seu. Fins fa un any.

El gran èxit de la sèrie 'Merlí', de TV-3, els drets de la qual va adquirir primer Atresmedia i més recentment Netflix, aquesta última per emetre-la internacionalment, el va portar a instal·larse a viure a Gràcia. «Aquest barri ha vist néixer tots els personatges de la sèrie 'Merlí'», diu. I, com que molts dels actors eren de fora de Barcelona, «es van obrir dos pisos de lloguer i molts hi han anat passant. Com que el treball actoral el fèiem al carrer de Siracusa (Laura Jou Estudi per a l'Actor), viure a Gràcia ens anava molt bé», justifica l'actor. Ell ara comparteix pis amb Elisabet Casanovas (Tània Illa a 'Merlí') i amb un altre jove actor, Albert Bofill.

Independitzar-se

Notícies relacionades

Però Gràcia no solament els va convèncer per la proximitat amb el lloc on es coïa la sèrie que ha posat de moda la Filosofia en mans de l'actor Francesc Orella. «Aquest barri ens agrada perquè és a la ciutat, però ens fa sentir com en un poble. Alguns dels seus carrers i botigues tenen un punt de misteriós. És un barri molt artístic i jove, i està molt viu», diu. Per a ell, a més, aquest pis a Gràcia ha suposat el seu salt a la independència. Abans de venir a viure-hi, ja havia passat uns mesos al barri. «En una casa preciosa, amb un pati increïble, amb arbres i un petit estany», descriu. És la casa de Teresa Manubens, amb qui Poch va crear el documental 'A tu què et sembla?' i allà el van editar. Tot va començar com a treball final a l'Escola de Mitjans Audiovisuals (Emav). L'audiovisual va ser nominat als premis Gaudí i, després d'una gira per Catalunya, ara preparen una versió definitiva amb el desenllaç del judici sobre els fets que van portar Ester Quintana a perdre un ull per l'impacte d'una pilota de goma dels Mossos d'Esquadra el 14 de novembre del 2012.

Al març, Poch sortirà de gira per França, amb la companyia Pour Ansi Dire, i l'obra 'Des châteaux en Espagne'. Així que, en espera també de l'anunci de rodatge de la tercera temporada de 'Merlí', l'actor repassa el seu francès i disfruta d'aquesta Gràcia que sempre serà per a ell el lloc de partida d'una brillant etapa personal i professional.