On Catalunya

canvi d'escenari

De Girona a Barcelona

El Fòrum Gastronòmic, que salda 3 dies de fira amb èxit, anirà a la capital el 2016

Paco Pérez, al Fòrum Gastronòmic Girona, aquesta setmana.

Paco Pérez, al Fòrum Gastronòmic Girona, aquesta setmana. / PERE DURAN

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
GIRONA

El Fòrum Gastronòmic Girona 2015 es va acabar dimarts i ja prepara nou destí: Barcelona, del 23 al 26 d'octubre de l'any que ve. Els organitzadors de la fira, que va durar tres jornades, en van fer un balanç molt positiu: uns 25.000 visitants, amb un gran increment de professionals, que van recórrer els més de 160 estands que representaven més de 500 marques.

El Fòrum va ser escenari de tallers de cuina amb degustació, que van tenir el 100% d'ocupació. La fira va comptar amb estrelles convidades com el fundador de Slow Food, Carlo Petrini, i el sommelier del Celler de Can Roca, Josep Roca, que va dirigir un taller anomenat Sis vins sentits, que va combinar el tast de vins amb la música del Quartet Gerió. Entre els cuiners que hi van participar destaquen Paco Pérez, Dani García, Ángel León, Xavier Pellicer i els italians Carmelo Chiaramonte i Pietro Leemann. El Fòrum Dulce va comptar amb les sessions de Sergi Vela i el sicilià Corrado Assenza.

Notícies relacionades

La formació hi va estar present amb la visita de 15 escoles de Catalunya que van visitar el Fòrum per aprendre de grans xefs. I l'arròs també va ser protagonista, ja que es va habilitar una zona de restauració anomenada Espai Arròs.

NEICHEL I BOBET, PREMIATS / Els premis Mercader van recaure en Jean Louis Neichel (cuina), Juan Mediavilla (sala), Georgina Regàs (productor), Raul Bobet (vi) i Vicent Marqués (difusió).

Temes:

Gastronomia