Gent

Els portuguesos veuen Victòria Federica com la reina ideal per espavilar Alfons de Braganza

Ell és un jove de 27 anys que porta una vida discreta i sense escàndols que compta amb l’aprovació de Jaime de Marichalar

Els portuguesos veuen Victòria Federica com la reina ideal per espavilar Alfons de Braganza
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Portugal va acollir el mes d’octubre passat el seu primer ‘casament reial’ en gairebé tres dècades. La infanta i duquessa de Coimbra, Maria Francisca, filla del duc de Braganza, Duarte Pio, es va casar amb l’advocat Duarte de Sousa, de 31 anys, a la basílica del convent de Mafra, a 40 quilòmetres al nord-oest de Lisboa.

El fet que la cerimònia tingués lloc al convent de Mafra acollia per a ella un significat destacat: té «un valor històric i sentimental enorme», va explicar, perquè va ser construït per un dels seus avantpassats, el rei João V (1689-1750), sota la promesa d’aconseguir tenir un fill, una cosa que finalment va aconseguir.

El Portugal republicà va acudir en massa al casament  de Maria Francisca de Braganza, membre de la dinastia que somia restablir la monarquia lusitana. I ara els portuguesos s’han quedat amb ganes de casar l’hereu, el príncep Alfons de Braganza, i han trobat en Victòria Federica la futura reina ideal per al seu país.

Ell és un jove de 27 anys que porta una vida discreta i sense escàndols que compta amb l’aprovació de Jaime de Marichalar, cansat, en persona segons informen els mitjans de Portugal, de l’estil de vida de la seva filla.

Notícies relacionades

Els portuguesos creuen que Victòria Federica podria espavilar al príncep i ell, al seu torn, calmar-la a ella. En cas de convertir-se en parella oficial, Victòria Federica passaria a formar part de la família reial portuguesa i, per tant, en futura reina del país en cas que tornés la monarquia.

«Victòria –una dona plena de gràcia i amb una immensa ‘joie de vivre’ [joia de viure]– és al contrari del discret Afons de Bragança», considera el portal lusità Flash, que avança que va ser precisament la diferència de personalitat i postura el que va fer creure Jaime de Marichalar que el príncep de Beira podria ser el marit ideal per a la seva filla. Marichalar està convençut que ‘Vic’ necessita algú que li proporcioni equilibri, que la calmi i li proporcioni una vida més reflexiva.