Declaracions a RAC1

Pau Molins, l’advocat de Shakira: «Enamorar-se de Sergio Ramos li hauria costat menys diners»

Pau Molins, l’advocat de Shakira: «Enamorar-se de Sergio Ramos li hauria costat menys diners»

EFE / QUIQUE GARCÍA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dilluns Shakira (Isabel Mebarak Ripoll) va arribar a un pacte amb la fiscalia, l’Advocacia de l’Estat i la Generalitat, que exercia també l’acusació, pel qual se li rebaixa la petició de vuit anys i un mes de presó i multes per 23,8 milions d’euros a una pena de tres anys de presó (sis mesos per cada un dels sis delictes) i una multa de 7,3 milions d’euros per un frau a Hisenda de 14,5 milions d’euros entre els anys 2012 i 2014.

Un dia després que l’artista colombiana admetés que havia comès frau fiscal i que declarés que ho feia «pels seus fills, perquè l’hi havien demanat», el seu advocat, Pau Molins, ha criticat la desigualtat fiscal entre comunitats autònomes, afirmant que si la de Barranquilla s’hagués enamorat de Sergio Ramos «li hauria costat molt menys».

Diferències amb Madrid

«L’enamorament de Shakira li ha costat 120 milions d’euros», ha apuntat el lletrat durant una entrevista en el programa de Jordi Basté, a RAC1, on ha remarcat que tres dels sis delictes imputats a la cantant no ho són a Madrid, ja que en aquesta comunitat no hi ha impost de patrimoni. «Tant que s’omplen la boca amb la igualtat dels espanyols, però després si ets resident a Catalunya, pots anar a la presó per un delicte que és impossible que t’hi porti a Madrid, fent la mateixa conducta, perquè no hi ha impost de patrimoni», ha comentat.

A més, Molins ha carregat contra el fet que la causa hagi anat per la via penal. Segons el seu parer, la seva clienta «no va tenir intencionalitat de defraudar Hisenda».  «Una de les nostres línies de defensa era precisament que ella no tenia coneixement d’haver estat més de 183 dies a Espanya», ha recordat Molins, que també ha aclarit que la decisió d’arribar a un acord va ser presa per la cantant.

L’escarni del banc dels acusats

Notícies relacionades

L’advocat ha detallat que les parts es van reunir amb el tribunal abans de la sessió per traslladar-los el contingut d’aquest acord i ha indicat que l’únic punt sobre el qual van discrepar va ser sobre la retransmissió de la conformitat. «Un dels avantatges d’aquest procés és evitar haver de passar per l’escarni d’asseure’s al banc dels acusats», ha comentat.

Segons el seu parer, s’ha fet un «circ» amb Shakira.