Estats Units

Mor Harry Belafonte, cantant, actor i defensor dels drets civils

La mort li va sobrevenir als 96 anys, a la seva casa de Manhattan

Mor Harry Belafonte, cantant, actor i defensor dels drets civils

EFE

1
Es llegeix en minuts
Ramón Vendrell
Ramón Vendrell

Periodista

Especialista en pop antic, tebeos, llibres, rareses i joventut

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Harry Belafonte, el cantant, actor i activista dels drets civils, les cançons de calipso i el seu compromís amb la justícia social que li van donar fama i amistat amb figures com Eleanor Roosevelt i Martin Luther King Jr., ha mort. Tenia 96 anys.

La mort es va produir aquest dimarts a la seva casa a Manhattan, segons va informar el ‘New York Times’, citant Ken Sunshine, el seu portaveu.

La causa de la mort, una insuficiència cardíaca congestiva.

La gravació de Belafonte de Banana Boat Song, amb el seu crit d’obertura, «Day-O», va impulsar la seva carrera en la dècada de 1950, després d’una llarga lluita per triomfar com a cantant.

Notícies relacionades

Va guanyar un premi Tony el 1954 per la seva actuació a la revista de Broadway ‘John Murray Anderson’s Almanac’. A més dels seus premis Grammy, es va convertir en el primer actor negre a guanyar un Emmy, per l’especial de televisió de 1959 ‘Tonight With Belafonte’.

Belafonte va ser al costat de King en el seu discurs «Tinc un somni» a Washington el 1963. Dos anys més tard, va reclutar el cantant Tony Bennett i l’actor Charlton Heston perquè l’acompanyessin en la famosa marxa de King a Selma, Alabama.

Temes:

Premis Grammy