Mamarazzis

Mamarazzis: Feliç Dia del Pare Bertín

  • El presentador va criticar la decisió d’una professora –una «tia boja», segons ell– de no celebrar el Dia del Pare, sinó el «Dia de la Persona Especial». Cal explicar-li que aquesta iniciativa només intenta mostrar als alumnes que existeixen infinitat de realitats familiars i que fins i tot algunes, ¡oh, sorpresa!, són monoparentals per decisió pròpia.

bertin-osborne

bertin-osborne

3
Es llegeix en minuts
Laura Fa
Laura Fa

Periodista

Especialista en premsa rosa

ver +

Aquesta setmana Bertín Osborne ha esclatat. Al seu compte d’Instagram va penjar un vídeo en què mostrava la seva indignació davant la decisió d’una professora (una «tia boja», segons ell) de no celebrar el Dia del Pare, sinó el «Dia de la Persona Especial». Això a Bertín li semblava terrible i demanava als seus seguidors que compartissin la seva reflexió per fer arribar la seva queixa tan lluny com fos possible. «Que hi hagi bojos ensenyant als nostres fills», exclamava el presentador davant una proposta que només intenta mostrar als alumnes que hi ha infinitat de realitats familiars i que, en alguns casos, no hi ha pares. Pares que han mort, pares maltractadors, pares que se n’han anat o, simplement, pares que no tenen, perquè sí, Bertín, ¡oh, sorpresa!, hi ha famílies monoparentals per decisió pròpia. Hi ha famílies que ho són sense un pare. S’ha d’explicar a Bertín, a més, que l’escola hauria de ser un entorn segur per a les criatures i que tant el Dia del Pare com el Dia de la Mare poden generar situacions de diferència que provoquin malestar en els nens.

Perquè Bertín ho entengui li posarem un exemple molt fàcil. La seva filla, Claudia Osborne, va treure el setembre del 2020 el llibre ‘Lo mejor de ti: El arte de conocerse y cuidarse a uno mismo para ser feliz’. Aquí revela una infància gairebé òrfena arran de la separació de Bertín i de la seva mare quan va néixer ella. El cantant es va instal·lar a viure a Miami. Claudia explica al llibre, i en més d’una entrevista, que va començar a tenir relació amb el seu pare als 7 anys i que en l’època més sensible de la seva vida va ser quan el seu pare no hi era. A més, Claudia explica com va superar els trastorns de l’alimentació i la depressió que li va ocasionar sentir-se abandonada des de petita. Ha necessitat escriure un llibre i tractament psicològic per superar com li va marcar que Bertín fos un «mal pare» (ho diu ella) i a Bertín encara li ve de gust celebrar el Dia del Paràs com si res.

Durant aquells anys d’infància, per a la seva filla Claudia devia ser una tortura veure com els seus companys preparaven regals al col·le per al seu pares. Claudia també els preparava, tot i que sabia que aquest regal mai arribaria a destí perquè Bertín no hi era. ¿No hauria sigut millor per a ella que aquest dia tingués un altre nom? ¿No hauria sigut millor que res li recordés que el seu pare passava d’ella? ¿No hauria sigut millor no sentir-se diferent en una cosa que li causava tant dolor? L’objectiu de la professora que tant critica Bertín és aquest: protegir els nens i nenes per evitar que pateixin.

Notícies relacionades

Per si el despropòsit de les paraules de Bertín no fossin suficient, ens va cridar l’atenció a les Mamarazzis i a gairebé tota la comunitat virtual el missatge que va adjuntar Alejandra Osborne, una altra de les filles de Bertín, al vídeo del seu pare. «Pare, quanta raó que tens!!!! El meu fill no entén que el dia 8 de març se celebri el Dia de la Dona i que no hi hagi un dia per celebrar el dels homes... ¿Com l’hi expliques?». Quan crèiem que el pare havia tocat sostre quant a cunyadisme, arriba la filla i ens deixa estupefactes.

Segur que Bertín està orgullosíssim amb aquest missatge de la seva filla, ja que el 2019 el presentador va assegurar, sense embuts, que el feminisme no té cap sentit i que actualment les dones no tenim motiu de queixa perquè gaudim dels mateixos drets que els homes. Quedem espantades. A Bertín ja el donem per perdut, però cal explicar-li a l’Alejandra i a tots els que l’aplaudeixen que el 8 de març no és cap celebració. És un dia de lluita i reivindicació perquè no, Bertín, no hi ha igualtat i ens continuen matant. I sí, queda clar que el masclisme es continua heretant.