«La síndrome de la persona rígida»

Céline Dion revela que té una rara malaltia neurològica

  • En un emotiu vídeo publicat en el seu compte d’Instagram en anglès i francès, la cantant canadenca anuncia que el seu estat de salut l’obliga a posposar i cancel·lar una sèrie de concerts»

3
Es llegeix en minuts

Céline Dion va revelar aquest dijous que li han diagnosticat la síndrome de la persona rígida, una malaltia neurològica rara i incurable que pot causar espasmes musculars.

En un emotiu vídeo publicat en el seu compte d’Instagram en anglès i francès, la cantant canadenca anuncia que el seu estat de salut l’obliga a posposar i cancel·lar una sèrie de concerts», segons informa ‘People’.

«He estat lidiant amb problemes de salut durant molt temps i ha sigut molt difícil per a mi afrontar aquests desafiaments i parlar sobre tot el que he estat passant», ha escrit la intèrpret, de 54 anys, que afegeix: «Em sap greu anunciar que no podré reiniciar la meva gira a Europa al febrer».

«Recentment, em van diagnosticar una malaltia neurològica molt rara anomenada síndrome de la persona rígida, que afecta aproximadament una de cada milió de persones», explica en el seu vídeo. «Si bé encara estem aprenent sobre aquesta rara malaltia, ara sabem que és la que em causa els espasmes que pateixo des de fa temps».

La Stiff Person Syndrome Foundation assenyala que aquesta malaltia afecta el sistema nerviós central, concretament, el cervell i la medul·la espinal. «Els pacients poden estar discapacitats, en cadira de rodes o postrats al llit, incapaços de treballar i cuidar-se de si mateixos», afirmen i afegeixen que la malaltia neurològica amb característiques autoimmunes pot incloure símptomes com ara «hiperrigidesa, dolor debilitant, ansietat crònica» i espasmes musculars «tan violents que poden dislocar articulacions i fins i tot trencar ossos».

«Desafortunadament, aquests espasmes afecten tots els aspectes de la meva vida diària», continua Dion. «De vegades causa dificultats quan camino i no em permet utilitzar les cordes vocals per cantar de la manera a què estic acostumada».

La intèrpret, que és mare de tres fills: René-Charles, de 21 anys, i els bessons Nelson i Eddy, d’11 anys, amb el seu difunt marit René Angélil, reconeix que té «un gran equip de metges treballant al meu costat per ajudar-me a recuperar-me». «I els meus preciosos fills que em donen suport i esperança», apunta.

De moment, la gira ‘Dion’s Spring 2023’ s’ha reprogramat per al 2024, mentre que vuit dels seus concerts previstos per a l’estiu vinent, prèviament programats del 31 de maig al 17 de juliol de 2023, s’han cancel·lat.

No obstant, la cinc vegades guanyadora del Grammy assegura que no es dona per vençuda. «Tot el que sé és cantar», assegura. «És el que he fet tota la meva vida. I és el que més m’agrada fer», remarca.

«Estic treballant molt amb el meu terapeuta de medicina esportiva cada dia per recuperar la meva força i la meva capacitat per tornar a rendir», destaca, però reconeix: «He d’admetre que ha sigut una lluita».

Notícies relacionades

Per acabar, la cantant de ‘My heart will go on’ s’emociona a l’expressar el seu amor pels seus fans. «Us trobo molt a faltar. Trobo a faltar veure-us a tots. Ser a l’escenari. Actuar per a vosaltres. Sempre dono el 100% quan faig els meus xous, però la meva salut no em permet donar-vos això en aquests moments».

«Per tornar a contactar-vos, no tinc més remei que concentrar-me en la meva salut», diu sobre la difícil situació que passa. «I tinc l’esperança de ser al camí de la recuperació. Aquest és el meu enfocament i estic fent tot el que puc per recuperar-me. Vull agrair-vos molt els seus encoratjadors desitjos d’amor i suport a les xarxes socials. Això significa molt per a mi», revela i s’acomiada entre llàgrimes: «Cuideu-vos. Estigueu bé. Us estimo molt i realment espero poder veure-us de nou ben aviat. Gràcies», conclou.