Polèmica a Hollywood

‘West Side Story’ de Spielberg: ¿Han afectat les acusacions d’abusos d’Ansel Elgort l’estrena del film?

La nova versió del clàssic musical punxa a la taquilla nord-americana i totes les mirades apunten a l’escàndol que va protagonitzar l’actor de ‘Baby Driver’ l’estiu del 2020

‘West Side Story’ de Spielberg: ¿Han afectat les acusacions d’abusos d’Ansel Elgort l’estrena del film?

20TH CENTURY STUDIOS

3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Com va passar amb altres pel·lícules, la pandèmia de la covid-19 va retardar l’estrena de ‘West Side Story’ de Steven Spielberg prevista per al 2020. En el cas de la versió del musical de 1957 que després va triomfar al cine amb el film de 1961 de Jerome Robbins i Robert Wise protagonitzat per Rita Moreno, Natalie Wood, Richard Beymer i George Chakiris, l’ajornament va anar de primera per tirar un espès vel sobre un escàndol que va envoltar el mateix estiu del 2020 un dels protagonistes d’aquest nou pas de rosca inspirat en la història de ‘Romeo i Julieta’ de Shakespeare.

Fem memòria: l’intèrpret Ansel Elgort (que encarna el paper de Tony) va ser acusat a Twitter per una fan anomenada Gabby d’haver mantingut relacions no consensuades amb ella quan ell tenia 20 anys i ella, 17. Tots dos havien intercanviat missatges a Snapchat abans de quedar en persona: «Jo era només una nena i era fan d’ell», va escriure la noia. «Així que quan va passar, en lloc de preguntar-me si volia tenir relacions sexuals sabent que era la meva primera vegada i que estava sanglotant de dolor i que no volia fer-ho, les úniques paraules que van sortir de la seva boca van ser ‘hem de domar-te’».

Arran d’aquesta acusació van sortir altres fans, algunes de les quals, menors d’entre 14 i 17 anys, dient que Elgort les havia contactat per missatge privat a través de Snapchat per quedar-hi i mantenir relacions. Amb algunes va arribar a veure’s en persona, tal com explica la revista ‘Vulture’.

L’actor va respondre a Gabby a Instagram, amb un missatge que després va esborrar: «La seva descripció és falsa. Jo mai he abusat de ningú. La trobada va ser breu, legal i consensuada». L’únic que va reconèixer l’actor de ‘Baby Driver’ és que sí, que li havia fet ‘ghosting’ a la noia, cosa que va ser «immadura», va assegurar.

Poca recaptació

Això podria explicar els pèssims resultats que està tenint a la taquilla nord-americana el ‘West Side Story’ de Spielberg, que en el seu primer cap de setmana ha recaptat poc més de 10 milions de dòlars, quantitat que, sumada als gairebé 5 que porta a tot el món, el situen com un dels pitjors llançaments de Disney en molt temps. Sobretot tenint en compte les expectatives que s’havien dipositat en el nou musical de Spielberg, que ha costat la barbaritat de 100 milions de dòlars, i que a Espanya s’estrenarà el pròxim 22 de desembre.

Però tot i que han passat ja mesos de la polèmica, l’escàndol encara cueja a Hollywood i molts no obliden el comportament d’Elgort, que no ha sigut provat legalment.

Notícies relacionades

Prova que l’assumpte no s’ha oblidat és el que va passar de nou amb Elgort el passat 8 de desembre. L’actor, de 27 anys, va assistir d’estrella convidada al programa ‘The Late Late Show with James Corden’, on va respondre a un innocent i inofensiu qüestionari. No obstant, el vídeo de l’entrevista a la pàgina de Youtube del programa ha sigut àmpliament comentat per un públic bastant irat, que ha deixat comentaris com aquests: «Tots els que van fer que això passés... haurien d’estar extremadament decebuts i disgustats amb si mateixos»; «Hollywood ha esperat un any amb l’esperança que tots s’oblidessin d’intentar portar Ansel de tornada a escena, però ¿creuen que som tontos?»; «Pregunti-li per què s’aprofita de les estudiants de segon i tercer any de secundària», o «¿Què hi ha de les acusacions contra Ansel?».

No és la primera vegada, des de l’era #MeToo que acusacions com aquesta han fet descarrilar carreres i canviar els plans d’estrena d’importants pel·lícules. Cal recordar un altre cas sonat, com el de l’actor d’Armie Hammer (‘Call Me By Your Name)’, que també va ser acusat d’abusos sexuals a principis del 2021, que el va portar a haver d’abandonar projectes com una sèrie sobre ‘El Padrí’ i que van obligar 20th Century Studios a retardar l’estrena de ‘Death on the Nile’, ara previst per al 2022.