MISSATGE REIVINDICATIU

Pedro Almodóvar: «Per molta informació que tingui l’algoritme mai tindrà cor ni sentit comú»

  • Hores després de la rectificació per part d’Instagram i Facebook, el cineasta manxec agraeix als seguidors el recolzament que han mostrat cap al cartell de ‘Madres paralelas’

Pedro Almodóvar: «Per molta informació que tingui l’algoritme mai tindrà cor ni sentit comú»
2
Es llegeix en minuts

 Després de l’enrenou provocat per la censura i la posterior rectificació d’Instagram de la publicació del pòster de la nova pel·lícula ‘Madres paralelas’, en què apareix un mugró del qual rellisca una gota de llet materna, que simbolitza un ull plorant, el director, Pedro Almodóvar, ha trencat aquest dijous el seu silenci.

I ho ha fet a través d’un text que ha difós el seu germà Agustín, cofundador d’El Deseo i productor de totes les seves pel·lícules, al seu perfil de Twitter.

Amb l’encapçalament «Paraules d’agraïment de P. Almodóvar davant l’acollida del ‘teaser poster’ de ‘Madres paralelas’. El director ha lloat la resistència oferta davant les ingerències de l’algoritme d’Instagram i ha agraït el recolzament rebut després d’aquesta inesperada polèmica amb un reivindicatiu missatge: «Moltes gràcies a tots els que heu donat suport al cartell de ‘Madres paralelas’, als que heu fet ‘post’ més d’una vegada, als que heu debatut sobre la necessitat d’una mica de seny davant la visió d’un mugró femení, als que n’heu parlat als mitjans», diu el text.

«Heu aconseguit que les ments que hi ha darrere de l’algoritme que decideix què és o no és obscè i ofensiu hagin fet marxa enrere i permetin que el cartell circuli lliurement. És una victòria vostra, una gran victòria», apunta el manxec, que lloa així la resistència oferta contra les ingerències de l’algoritme d’Instagram.

Almodóvar passa llavors a alertar sobre el control que poden exercir aquests mecanismes en el nostre dia a dia, i recorre a una referència a ‘Un tramvia anomenat desig’ per fer-ho: «Cal estar alerta abans que les màquines decideixin què podem fer i què no podem fer. Sempre he confiat en l’amabilitat dels desconeguts, però sempre que siguin humans, i un algoritme no és humà».

«Per molta informació que tingui l’algoritme mai tindrà cor ni sentit comú. Mil gràcies a tots, de nou. Tant de bo la pel·lícula estigui a l’altura de les vostres expectatives», conclou.

‘Madres paralelas’, protagonitzat per Penélope Cruz, Milena Smit i Aitana Sánchez Gijón, s’estrenarà el 0 de setembre després d’obrir la 78a edició del Festival de Cine de Venècia.

Notícies relacionades

En el seu nou treball, Almodóvar torna a explicar una història de dones. Segons recull El Deseo, la productora del cineasta, en la sinopsi que ha fet pública, la pel·lícula comptarà la història de la Janis i l’Ana, dues dones que es coneixen a l’hospital quan donen a llum en el mateix moment.

Una és una dona de mitjana edat que no es penedeix de portar el seu fill al món, l’altra és una adolescent plena de dubtes i penediment. Les dues es van quedar embarassades de forma accidental i creen un vincle molt estret a l’hospital que l’atzar s’encarregarà de desenvolupar i complicar d’una manera rotunda.